Μπρίζολες με σουβλάκια λαχανικών στη σχάρα, νόστιμα και ζουμερά
Προλαβαίνουμε πριν την Σαρακοστή να φάμε ένα νόστιμο κρέας και σουβλάκια λαχανικών στη σχάρα, τι λέτε; Άμα βοηθήσει και λίγο ο καιρός, κανονίστε να κάνετε ένα μπάρμπεκιου με τους φίλους σας και να φάτε νόστιμα και υγιεινά.
Υλικά για τα σουβλάκια λαχανικών
κρεμμυδάκια για στιφάδο
τοματίνια Σαντορίνης
κίτρινη πιπεριά
κόκκινη πιπεριά
πράσινη πιπεριά
φινόκιο
μανιτάρια
αλάτι & πιπέρι
λίγο λάδι
Για τις μπριζόλες
μπριζόλες ή φιλέτα μοσχαρίσια
λεμόνι
αλάτι & πιπέρι
λίγο λάδι
ρίγανη
Για τα σουβλάκια λαχανικών:
1.Βράζουμε τα κρεμμύδια, όπως είναι, για δέκα λεπτά. Τα στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε.
2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα τοματάκια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το φινόκιο.
3.Καρφώνουμε τα λαχανικά εναλλάξ σε σουβλάκια, τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνετε για είκοσι λεπτά περίπου. 4.Πριν τα σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Για το κρέας: 1.Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας σε χαρτί κουζίνας . 2.Το αλείφουμε με λάδι, το βάζουμε στη σχάρα και μόλις ψηθεί από την μία πλευρά το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το ψήνετε και από την άλλη.
3.Το σερβίρουμε με λεμόνι.