Η ευτυχία περνάει από το στομάχι!
Ποιες τροφές μας φτιάχνουν τη διάθεση;
Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουμε ότι η διάθεσή μας φτιάχνει το απόγευμα, όταν ικανοποιούμε την ώρα της υπογλυκαιμίας μας με κάποια σοκολατένια κατά προτίμηση απόλαυση. Κάνουμε λάθοςκορίτσια (και αγόρια) μιας και η κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων μας δίνει άμεσα ενέργεια μεν, μας φέρνει όμως κατά πολύ εντονότερο το αίσθημα της κόπωσης και της δυσφορίας μόλις περάσει λίγη ώρα από το φαγητό.
Ποιες είναι άρα οι τροφές που μας δίνουν υψηλή ενεργειακή αξία και εκτοξεύουν στα ύψη την καλή μας διάθεση; Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Βουρ στους σύνθετους υδατάνθρακες , όπως πλιγούρι, ψωμί ολικής άλεσης, ζυμαρικά ολικής άλεσης και το καστανό ρύζι. Σημαντικά αντικαταθλιπτικά οι τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ, όπως σπανάκι, μαύρα φασόλια, σπαράγγια και σέσκουλα.
Τέλος οι τροφές με υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών όπως: φράουλες μύρτιλα, κράνα και δαμάσκηνα συνεχίζουν να κρατούν σε υψηλά επίπεδα τη σεροτινίνη μας και άρα τη διάθεσή μας.
Διαβάστε ακόμη:
Τι συμβαίνει όταν καταναλώνουμε ληγμένα προϊόντα;
Για πάντα νέα: Χάρη στις κατάλληλες τροφές!
Υπογλυκαιμίες; Κατευνάστε τις!