Απίστευτα υλικά που υπάρχουν στις τροφές μας
Kι όμως τα τρώμε χωρίς να έχουμε ιδέα!
Νομίζατε ότι επειδή διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των προιόντων θεωρείτε ότι είστε πλήρως προστατευμένες από βλαβερά υλικά και ανθυγιεινές τροφές; Κι όμως κάνετε μεγάλο λάθος για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχουν κάποια υλικά τα οποία δεν αναγράφονται καν στις ετικέτες! Παρακάτω, σας έχουμε κάποιες ουσίες και κάποια υλικά, τα οποία περιέχονται στην τροφή μας και τα οποία προσλαμβάνουμε χωρίς καν να το αντιληφθούμε! Ας πάμε να δούμε...
1. Αρσενικό: Ναι πολύ καλά διαβάσατε! Μπορεί όλοι μας να θεωρούμε το ρύζι νόστιμο και απολύτως υγιεινό, ωστόσο σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί στις ΗΠΑ, ανακαλύφθηκε ότι πολλά είδη ρυζιού περιέχουν σημαντικές ποσότητες του συγκεκριμένου τοξικού συστατικού και μάλιστα κάποια σε αρκετά επικίνδυνα επίπεδα! Επιπλέον, άτομα τα οποία καταναλώνουν πιο συχνά ρύζι, εμφάνισαν υψλότερα επίπεδα αρσενικού στο αίμα τους. Προσοχή λοιπόν...
2. Έντομα: Μπορεί κατά καιρούς να έχετε φάει κάποιο έντομο κατά λάθος λόγω του αέρα για παράδειγμα, αλλά γνωρίζατε ότι υπάρχουν αρκετές τροφές οι οποίες περιέχουν μία σημαντική ποσότητα εντόμων και τριχών και μάλιστα... νόμιμα; Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, υπάρχει συγκεκριμένη επιτρεπτή ποσότητα αυτών των υλικών μέσα στις τροφές. Οπότε πολύ πιθανό να έχετε φάει και να μην το έχετε καν καταλάβει.
3. Mόλυβδος: Μην ταράζεστε, όλες έχετε καταναλώσει και μάλιστα αρκετό μιας και είναι βασικό συστατικό των κραγιόν. Δυστυχώς, τα κραγιόν, εκτός από μόλυβδο ο οποίος μπορεί να προκαλέσει αρεκτά προβλήματα υγείας, σε μεγάλες ποσότητες πάντα, περιέχουν κι άλλα χημικά τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο. Με μέτρο λοιπόν...
4. Ξύλο: Ίσως το πιο λογικό «κατά λάθος» συστατικό. Από τα μαγειρικά σκεύη τα οποία είναι φτιαγμένα από ξύλο μέχρι τους φελούς από τα κρασιά, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο η κατανάλωση ξύλου, το οποίο μάλιστα περιέχεται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες στο αλεύρι και το λάδι. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο σχετίζεται με την πρόσληψη μικρών ποσοτήτων ξύλου.
5. Ζάχαρη: Μπορεί όλοι μας να προσπαθούμε να αποφύγουμε την ζάχαρη μειώνοντας την ποσότητα που προσθέτουμε στα γλυκά και τα ροφήματα, αλλά υπάρχουν αρκετά μεγάλες ποσότητες ζάχαρης τις οποίες ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε και όχι μόνο σε γλυκά αλλά και σε πολλά άλλα τρόφιμα προκειμένου να γίνουν πιο νόστιμα.
Διαβάστε επίσης:
Σαλάτες με θερμίδες σοκολάτας; Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε και τι να προτιμάτε!