Λαχταριστά και νηστίσιμα ελιοπιττάκια
Μία «έκρηξη» αντιοξειδωτικών, σιδήρου, βιταμίνης Α & Ε στο τραπέζι σας, για πρωινό, για σνακ, για όλη την ώρα.
Υλικά (για 25 κομμάτια)
Για το φύλλο:
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κ.σ baking powder
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
Για τη γέμιση:
300γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια και χωρίς ξύδι, ψιλοκομμένες
3 κρεμμύδια ξερά
λίγο ελαιόλαδο
λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά για τη ζύμη, και την αφήνουμε να φουσκώσει.
2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε τις ελιές και το δυόσμο.
4. Ανοίγουμε το φύλλο, το κόβουμε με στρογγυλές φόρμες και σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά γέμιση και το κλείνουμε, πιέζοντας τις άκρες.
5. Τα ψήνουμε στο φούρνο, σε μέτρια φωτιά , μέχρι να ροδίσουν.