Νόστιμα φιλέτα πέρκας με ξηρούς καρπούς
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Γρήγορη, ελαφριά και εύκολη συνταγή με ψάρι και θρεπτικούς ξηρούς καρπούς. Η γεύση, όλο γλύκα.
Υλικά (για 4 άτομα)
800γρ πέρκα σε φιλετάκια
60γρ κουκουνάρι
60γρ φιστίκια, ξεφλουδισμένα
60γρ αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
100γρ πετιμέζι
2 λεμόνια
80γρ βούτυρο Becel
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καβουρντίζουμε τους ξηρούς καρπούς σένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και προσθέτουμε το πετιμέζι.
2. Έπειτα από 3-4 λεπτά προσθέτουμε και το λεμόνι και τα αφήνουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά, να καραμελώσουν.
3. Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια αφαιρούμε το λίπος που θα μείνει στην επιφάνεια.
4.Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί, μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές, για περίπου 5-6 λεπτά.
5. Τα σερβίρουμε αφού τους περιχύσουμε τη σάλτσα από πάνω.