Λαχταριστή, ζεστή φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι

Ο γνωστός υγιεινός συνδυασμός του γιαουρτιού με φρούτα, με μικρές λεπτομέρειες που το κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό, χωρίς να το επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες.

Υλικά (για 4 άτομα)
400γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, μήλα, βερίκοκα και αχλάδια (ανακατεμένα)
1 ξυλαράκι κανέλας
30γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ, καβουρδισμένη
1 κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά
2 κ.σ μέλι
2 κ.γ ροδόνερο

Εκτέλεση
1. Τοποθετείτε τα φρούτα και την κανέλα σε ένα καλάθι ατμού, πάνω σε κατσαρόλα με ατμό που βράζει. Τα αχνίζετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
2. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ροδόνερο και το μέλι.
3. Μοιράζετε το μείγμα του γιαουρτιού σε 4 μπολ και τοποθετείτε από πάνω τα φρούτα
4. Γαρνίρετε με αμύγδαλα.





© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης