«Εξωτικό» φιλέτο ξιφία στο φούρνο
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Ένα πιάτο που θα σας κάνει να ονειρευτείτε εξωτικούς προορισμούς αλλά χωρίς να ανησυχείτε πως θα δείχνετε με το μαγιό σας, σε αυτούς!
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα ξιφία
2 κρεμμύδια
2 μήλα πράσινα
300ml γάλα καρύδας
1 φύλλο μπανάνας
100γρ κάρυ σε κρέμα
λίγο ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
1.Κόβετε τα κρεμμύδια και τα μήλα (χωρίς να τα ξεφλουδίσετε) σε λεπτές φέτες, και τα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
2. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και τα αφήνετε να βράσουν για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα.
3. Κόβετε το φύλλο μπανάνας σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια, τόσο μεγάλα, ώστε να μπορεί το καθένα να τυλίξει κι από ένα φιλέτο ξιφία.
4. Αλείφετε τα φιλέτα με λίγη κάρυ και τα τυλίγετε στα μπανανόφυλλα.
5.Βάζετε μία λαδόκολλα σένα ταψί, τοποθετείτε τα τυλιγμένα φιλέτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο βαθμούς, για 15-20λεπτά.
6.Τοποθετείτε την κρέμα στο κέντρο των πιάτων, από πάνω από ένα φιλέτο, ανοίγετε το φύλλο της μπανάνας για να φαίνεται το ψάρι, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και καλή όρεξη.