«Καλά» και «Κακά» λίπη στο μικροσκόπιο: Τι να προσέχουμε στη διατροφή μας!
Tips για υγιές και αδύνατο σώμα
Ποιος είπε ότι δε χρειαζόμαστε τα λιπαρά στη διατροφή μας;
Το θέμα είναι φυσικά να επιλέγουμε τα καλά λίπη και να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα κακά.
Πείτε όχι στα κορεσμένα και τρανς λιπαρά, τα οποία βρίσκονται ως επί το πλείστον στις εξής τροφές: Αγελαδινό βούτυρο, τυρί, λιπαρά κρέατα και πλήρες γάλα, έτοιμα τρόφιμα, γλυκά, τηγανιτά φαγητά, chips κ.α
Πάμε να δούμε σε ποιες τροφές θα βρούμε τα καλά λίπη: Eλαιόλαδο, ξηροί καρποί (όπως αμύγδαλα, καρύδια, ηλιόσπορος), ηλιέλαιο, αβοκάντο, μαργαρίνη, σολομό, κραμβέλαιο, ρέγγα, ελιές, φυστικοβούτυρο, λιναρόσπορος, σκουμπρί κ.α
Τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για την υγεία σας, καθώς σας χαρίζουν ενέργεια, βελτιώνουν τη διάθεσή σας και βοηθούν στη διατήρηση του βάρους σας. Επιλέξτε τα!
Διαβάστε ακόμα