Λαχταριστές γαρίδες στο μπάρμπεκιου
Νόστιμο, υγιεινό και εύκολο πιάτο, καλή αφορμή για παρέα και μπάρμπεκιου. Θα το αγαπήσουν οικογένεια, φίλοι και εσείς, αφού δεν θα επιβαρύνει καθόλου τη σιλουέτα σας.
Υλικά (για 6 άτομα)
½ κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
3 κ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ σάλτσα σόγιας
1 κ.σ μουστάρδα Dijon
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ μαύρη ζάχαρη
2 κ.γ πάστα κάρυ
Εκτέλεση
1. Σε μια σακούλα φύλαξης τροφίμων, τοποθετούμε τη μαρινάδα ( το μίγμα από το χυμό λεμονιού, σάλτσα σόγιας, μουστάρδα, σκόρδο, μαύρη ζάχαρη και το κάρυ) και τις γαρίδες, και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
2. Προθερμένουμε τη σχάρα μέχρι να κάψει καλά.
3. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη μαρινάδα για λίγα λεπτά. Όταν το γκριλ είναι ζεστό, λαδώνουμε με αυτήν, λίγο την σχάρα.
4. Τοποθετούμε στη σχάρα τις γαρίδες για 3 λεπτά περίπου, ανά πλευρά, ραντίζοντας περιστασιακά με τη μαρινάδα.
5. Σερβίρουμε με ρύζι.