Οι 5 πιο λανθασμένες σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας
Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο!
Οι σκέψεις μας είναι αυτές που καθορίζουν τις πράξεις μας, την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και την εξέλιξή μας. Αυτό είναι κάτι που οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε. Ήξερες, όμως, υπάρχει ολόκληρη επιστημονική έρευνα γύρω από αυτό;
Υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου μας που ονομάζεται δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης (RAS) και φιλτράρει περισσότερα από 2 εκατομμύρια δεδομένα κάθε μέρα, ενεργοποιώντας μοτίβα συμπεριφοράς που επικεντρώνονται γύρω από τις σκέψεις και την αυτοπεποίθησή μας.
H μοναχικότητα δε σημαίνει μοναξιά: Αυτό είναι το κλειδί που κάνει τη διαφορά
Εάν το μυαλό μας κυριαρχείται από αμφιβολία για τον εαυτό μας και αρνητική αυτο-ομιλία, το σύστημα RAS θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υλοποιήσει αυτές τις σκέψεις. Εάν, όμως, αντικαταστήσουμε αυτές τι σκέψεις με θετικές πεποιθήσεις, τότε όλη μας η ζωή θα αλλάξει προς το καλύτερο.
Είναι πολύ εύκολο να μπεις στο τρυπάκι της αμφιβολίας για τον εαυτό σου, αλλά μέσα από μερικές αλλαγές που βασίζονται στο Mantra, θα μπορέσεις να αλλάξεις τη νοοτροπία σου.
Παρακάτω θα βρεις τις 5 πιο κοινές λανθασμένες σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας, αλλά και πώς να τις αντικαταστήσεις με θετικές.
#1. «Γιατί το έκανα αυτό;»
Αντικατάστησε αυτή τη σκέψη με την εξής πεποίηθηση: «Τα λάθη είναι μέσα στη ζωή και όσο μεγαλώνω μαθαίνω και ωριμάζω μέσα από αυτά».
#2. «Δεν είμαι αρκετή»
Αντίθετα, πες στον εαυτό σου: «Είμαι πολύ καλή και γεννημένη για να καταφέρω σπουδαία πράγματα».
#3. «Είμαι αποτυχημένη. Πάντα τα κάνω "θάλασσα"»
Αντικατάστησε αυτή την αρνητική σκέψη λέγοντας στον εαυτό σου: «Αναγνωρίζω κάθε λάθος ως μια ευκαιρία να μάθω και να έρθω ένα βήμα πιο κοντά στις πραγματικές μου δυνατότητες».
#4. «Δεν έχω χρόνο για να ασχοληθώ με τον εαυτό μου»
Αντίθετα, πες στο εαυτό σου: «Το σώμα και το μυαλό μου είναι τα σημαντικότερα πράγματα που έχω και πρέπει να τα φροντίζω».
#5. «Έχω χάσει το νόημα της ζωής μου»
Αντίθετα, σκέψου το εξής : «Πηγαίνω παρακάτω και θέτω νέους στόχους!».