Ποια ροφήματα προστατεύουν από το εγκεφαλικό
ONMED.GR
Η κατανάλωση δύο πολύ κοινών ροφημάτων που όλοι έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας, ενδέχεται να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με έρευνα της Σουζάνα Λάρσον από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης στη Σουηδία, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Stroke.
Η ερευνήτρια μελέτησε τους συσχετισμούς μεταξύ της κατανάλωσης των δύο συγκεκριμένων ροφημάτων και του κινδύνου εμφάνισης διαφορετικών τύπων εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως είναι εγκεφαλική και η υπαραχνοειδής αιμορραγία, τα οποία προκαλούνται από εγκεφαλική αιμορραγία και εγκεφαλικό έμφραγμα το οποίο παρουσιάζεται συχνότερα και προκαλείται από απόφραξη της αρτηρίας που παρέχει αίμα στον εγκέφαλο. Αυτός ο τύπος του εγκεφαλικού επεισοδίου συχνά προκαλείται από αρτηριοσκλήρυνση.
Διαβάστε περισσότερα στο: onmed.gr