Άλμα Ζωής: Οι συγκλονιστικές ιστορίες δύο γυναικών που «πάλεψαν» και τα κατάφεραν

Ερμιόνη Σαρρή

Η μάχη με τον κάρκινο μέσα από τα μάτια των ασθενών και των συγγενών τους

Έλενα Ηλιάδη

Από το Αλμά Ζωής με βοήθησαν πολύ όταν περνούσα την όλη διαδικασία.

Ήθελα να βρω έναν τρόπο να τους πω ευχαριστώ, ήθελα να βάλω έστω και ένα μικρό λιθαράκι για να βοηθηθούν κι άλλες γυναίκες που αντιμετώπιζαν αυτή την ασθένεια.

Ήθελα να βρεθώ μαζί τους. Την ημέρα του αγώνα της προηγούμενης χρονιάς είχα μόλις χειρουργηθεί και δεν γίνονταν να συμμετέχω. Φέτος όμως μπορούσα. Δεν θα το έχανα με τίποτα.

Μπήκα στη ιστοσελίδα να πάρω πληροφορίες. Προσπάθησα να πετύχω κάποια χορηγία αλλά δεν τα κατάφερα.

Έπεσε τότε η ματιά μου στην "ατομική πρωτοβουλία" . Είπα θα το προσπαθήσω και ότι γίνει. Ότι και να γίνει όσο μικρό ή μεγάλο και να είναι θα είναι για καλό.

Ξεκίνησα προωθώντας το υλικό και δίνοντας αιτήσεις εγγραφής όπου μπορούσα. Αρχικά στη δουλειά μου, στους φίλους μου, στους συγγενείς μου, σε μαγαζιά που ψώνιζα.

Οι κόρες μου έδωσαν αιτήσεις και μάζευαν συμμετοχές και δωρεές από τους συμμαθητές τους και τους γονείς τους, τους καθηγητές τους, τους δικούς τους φίλους.

Σιγα σιγα άρχισαν να μου ζητούν αιτήσεις και να δημιουργούν τις δικές τους ομάδες. Η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική.
Η μέρα του αγώνα έφτασε.

Όπως και να το είχα βάλει στο μυαλό μου δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που θα ζούσα.

Μέσα στο μετρό, στους δρόμους, στα σκαλιά κόσμος – γυναίκες, άντρες, παιδιά να φορούν τις μπλούζες και τα καπέλα του αγώνα. Αναγνωρίζαμε ό ένας τον άλλον σαν να γνωριζόμασταν από καιρό, χαμογελούσαμε κοιταζόμασταν και ήταν σαν να μιλούσαμε με τα μάτια.

Πηγαίναμε σε μία γιορτή. Σε μία γιορτή για τη νίκη. Τη νίκη γιατί ξέραμε ότι μπορούμε να τρέξουμε πιο γρήγορα από τη σκιά του. ΝΑΙ πραγματικά μπορούμε να το καταφέρουμε.

Μεταφέραμε ένα τόσο σημαντικό μήνυμα: «Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές» και ήταν δίπλα μας οι οικογένειες μας, οι φίλοι μας, οι εθελοντές, οι διοργανωτές του αγώνα. Όλοι είχαμε γίνει ένα.

Όλη αυτή η ενέργεια της αγάπης και της υποστήριξης τι άλλο εκτός από χαρά και κυρίως τι άλλο από «ΖΩΗ» θα μπορούσε να προσφέρει?

Είναι σπουδαίο να γνωρίζεις ότι δεν είσαι μόνος!

Ανυπομονώ να το ξαναζήσω!

Καρατζά Χαρά

To 2011 η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Την επόμενη χρονιά ξεκίνησε η εθελοντική μου δράση στο Άλμα Ζωής. Ως τότε δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τον εθελοντισμό και σήμερα, 3 χρόνια μετά, απορώ γιατί.

Όταν έμαθα ότι το Άλμα Ζωής αναζητά εθελοντές για τη διοργάνωση του Greece Race for the Cure® 2012 το είδα ως ευκαιρία, ευκαιρία πιο πολύ για μένα, για να μάθω τι είναι ο καρκίνος του μαστού, πώς τον αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που τον έχουν βιώσει και πώς μπορώ να βοηθήσω την μητέρα μου να αντιμετωπίσει την ασθένεια όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Σήμερα αντιλαμβάνομαι πως η εθελοντική εργασία που προσφέρω στη διοργάνωση του Greece Race for the Cure® με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Μέσω της συμμετοχής μου σταμάτησα να είμαι "τουρίστρια" στο πρόβλημα του συνανθρώπου μου και έγινα "συνταξιδιώτισσα". Το γεγονός ότι κάθε χρόνο βλέπω γυναίκες να αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού με δύναμη, αισιοδοξία και χαμόγελο, με διδάσκει την αξία της δύναμης της ψυχής.

Το σημαντικότερο όμως απ' όσα μου έχει προσφέρει η εθελοντική μου δράση στον αγώνα είναι οι δυνατές φιλίες που δημιούργησα με άτομα που τρέχουμε για τον ίδιο σκοπό, που μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα, που γελάμε δυνατά τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και την ημέρα του αγώνα, που κρατάμε το χέρι ο ένας του άλλου όταν κλαίμε ακούγοντας μια γυναίκα με εμπειρία καρκίνου του μαστού να αφηγείται την περιπέτεια της, που γινόμαστε μια ομάδα και αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που θα προκύψουν την ημέρα εκείνη.

Σε πλημμυρίζουν τόσα συναισθήματα όταν βλέπεις το Ζάππειο Μέγαρο γεμάτο με γυναίκες, άντρες, παιδιά, μητέρες με παιδικά καροτσάκια και ξέρεις ότι έχεις βάλει κι εσύ ένα μικρό λιθαράκι για να διοργανωθεί όλο αυτό.

Δεν ξέρω αν και οι υπόλοιποι εθελοντές νιώθουν το ίδιο, πάντως για μένα ένα είναι το σίγουρο, πρόσθεσα ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής μου και αυτό ονομάζεται,Εθελοντισμός : Η μετάβαση από το "εγώ" στο "εμείς".

*Τι είναι το Race for the Cure®;

Το Race for the Cure® είναι ο μεγαλύτερος θεσμός με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο. Το 1982 η Nancy Brinker ξεκίνησε την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του καρκίνου του μαστού μετά από την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή της. Λίγο πριν φύγει από την ζωή η Nancy υποσχέθηκε στην αδερφή της Susan G. Komen ότι θα έκανε ότι περνούσε από τις δυνάμεις της για να βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.


*Τι είναι το Greece Race for the Cure®;

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure ® διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά των Αγώνα Greece Race for the Cure® την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.

Οι διαδρομές θα είναι δύο, 5χλμ και 2 χλμ αντίστοιχα. Η έναρξη της διοργάνωσης είναι στις 10:30 το πρωί για όλους τους συμμετέχοντες, δρομείς, περιπατητές και δρομείς με chip χρονομέτρησης και η εκκίνηση του 7ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου θα πραγματοποιηθεί στις 11:30π.μ

Έναρξη διοργάνωσης: 10:30π.μ.

Εκκίνηση Αγώνα: 11:30π.μ.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης