Καφές: Τέσσερις περιστάσεις που πρέπει να τον αποφεύγετε
α οφέλη του καφέ για την υγεία είναι πολλά και σημαντικά: μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, άνοιας και διαβήτη και προστατεύει από την παχυσαρκία, καθώς έχει βρεθεί ότι αυξάνει τον μεταβολισμό.
Η συστηματική κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, υπάρχουν όμως και περιστάσεις στις οποίες πρέπει να αποφεύγεται.
Αυτές είναι:
Όταν είναι καυτός
Η κατανάλωση καυτού καφέ και καυτών ροφημάτων γενικά, έχει βρεθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του οισοφάγου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όσο και αν βιάζεστε λοιπόν να απολαύσετε τον ζεστό καφέ που έχετε μόλις ετοιμάσει, είναι σημαντικό να το αποφύγετε. Έχετε επίσης υπ’ όψιν ότι η προσθήκη λίγου γάλακτος δεν αρκεί για να ρίξει τη θερμοκρασία του καφέ στα ιδανικά επίπεδα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία του καφέ να μειωθεί (κάτω από τους 60 βαθμούς Κελσίου).
Διαβάστε περισσότερα στο: onmed.gr