Το «γλυκό» μυστικό για την προστασία της όρασης
Από μικροί ακούμε τις συμβουλές των γονιών ότι πρέπει να τρώμε ψάρια επειδή κάνουν καλό στα μάτια.
Πράγματι, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα ψάρια που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η σαρδέλα και ο τόνος, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Η ωχρά κηλίδα είναι το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα – της δομής στο πίσω μέρος των ματιών που φέρει τα κύτταρα της όρασης.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr