Γλυκά Χριστουγέννων: Θερμίδες και διατροφική αξία

Έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι νοικοκυρές έχουν ξεκινήσει τις ετοιμασίες των γλυκών και οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία έχουν πάρει φωτιά.

Τα γλυκίσματα της περιόδου των Χριστουγέννων είναι πολλά και αξεπέραστης νοστιμιάς: Ζουμερά μελομάρονα, αφράτοι κουραμπιέδες, παραδοσιακές δίπλες, γεμιστά τσουρέκια και φυσικά η Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Όπως όλα τα γλυκά όμως, έχουν αρκετές θερμίδες. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αποκλείσετε από τη διατροφή σας, ακόμη και αν κάνετε δίαιτα.

Δείτε τη θερμιδική αξία του κάθε γλυκού και τι πρέπει να προσέξετε για να τα απολαύσετε χωρίς τύψεις.

Κουραμπιέδες

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βούτυρο θεωρούνται τα πιο επιβλαβή γλυκίσματα των εορτών. Έχουν αρκετή ζάχαρη η οποία δίνει κενές θερμίδες στον οργανισμό. Περιέχουν όμως και αμύγδαλα τα οποία είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και ασβέστιο αλλά και αυγά τα οποία αποτελούν πηγή βιταμινών Α, D , φυλλικού οξέος και Β12.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης