Τα πιο βρώμικα αντικείμενα που πιάνεις κάθε μέρα

Πατούλια Κατερίνα

Kι όταν λέμε κάθε μέρα, το εννοούμε

Έχεις κάνει μεγάλο αγώνα αλλά να μην στο χαλάσουμε: σχεδόν κάθετι που πιάνεις μέσα στο σπίτι σε καθημερινή βάση, έχει μικρόβια και βακτήρια.

Υπάρχουν βέβαια και κάποια αντικείμενα που είναι πιο βρώμικα από άλλα και δεν σου πάει το μυαλό όταν τα πιάνεις.

Ο δίσκος κοπής
200 φορές πιο πολλά βακτήρια έχει ένας δίσκος κοπής σε σχέση με το καπάκι της τουαλέτας. Κι αυτό συμβαίνει γιατί πρώτα κόβουμε και μετά ξεπλένουμε με νεράκι αντί να σαπουνίσουμε τον δίσκο. Οπότε πρώτα σαπουνίζεις, μετά ξεπλένεις και έπειτα περνάς με στεγνό πανί, ειδικά στον ξύλινο δίσκο.

Το σφουγγαράκι για τα πιάτα

Πόσο περίεργο είναι πως ένα εργαλείο καθαρισμού είναι τόσο βρώμικο που σε έρευνα φάνηκε πως το 10% από τα σφουγγαράκια κουζίνας έχουν πάνω τους μέχρι και σαλμονέλα και e coli και ω θεέ. Κάθε εβδομάδα, βάζε το σφουγγάρι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα (όχι αυτό με τη μεταλλική επιφάνεια και αντικατάστησέ το όσο πιο συχνά μπορείς.

Η πόρτα του ψυγείου

Η πόρτα που τόσο συχνά ανοίγεις είναι γεμάτη μικρόβια που ήρθαν είτε απέξω είτε από μέσα, οπότε πλύνε την πόρτα, καθάρισέ την με αντισηπτικό και βάλε ξίδι με ζεστό νερό και στο ψυγείο.

Η πετσετούλα της κουζίνας
Μέχρι και σταφυλόκοκκος ζει στις πετσέτες κουζίνας σε ποσοστό 7% οπότε άλλαξε την πετσέτα αυτή τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.Για να καθαρίζεις τις επιφάνειες της κουζίνας, χρησιμοποίησε τα μαντηλάκια καθαρισμού.

Η κάρτα για τα ψώνια
Κάνε το εικόνα: Έχεις δώσει την κάρτα στην μικρή σου κόρη ( το έχω κάνει) που σκαλίζει την μύτη της και μετά πιάνει ο,τιδήποτε και μετά πιάνεις εσύ την κάρτα και μετά την επόμενη μέρα την ξαναχρησιμοποιείς. Βάζουμε αντισηπτικό και στην κάρτα και στα κλειδιά κάθε μέρα!

Το χαλάκι της πόρτας
Το χαλάκι δεν υποδέχεται μόνο εσένα αλλά και τα βακτήρια που είναι τόσο κοντά στην πόρτα και αν δεν βγάζεις τα παπούτσια απέξω, τα φέρνεις και μέσα.

Ψέκασε με αντισηπτικό το χαλάκι, δεν είναι υπερβολή, είναι μια ανάγκη.

Τα κουμπιά του ασανσέρ
Και τα πιάνεις εσύ και δεκάδες ακόμα και τα βακτήρια περνάνε στα χεράκια σου όμορφα και εύκολα. Βάλε γάντι, βάλε τον αγκώνα, βάλε αντισηπτικό και στα κουμπιά.

Το πλυντήριο
Μόνο τα εσώρουχά σου μεταφέρουν δεκάδες βακτήρια e coli στο πλυντήριο και αν έχεις τη συνήθεια να αφήνεις τα βρώμικα ρούχα να περιμένουν για μέρες μέσα στο πλυντήριο μέχρι να το γεμίσεις, τα μικρόβια κάνουν απλά πάρτι.

Κάνε ένα ωραίο πλύσιμο με χλωρίνη και υφασμάτινο πανί στον κάδο, και πλύνε με σόδα και ξίδι μια φορά τον μήνα.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης