Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Ποια έχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά (εικόνες)
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και Κ, βασικά μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το κάλιο και το μαγνήσιο και σε αντιοξειδωτικά.
Προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, τονώνουν την εγκεφαλική λειτουργία, ενώ τα φυτοχημικά που περιέχουν συμβάλλουν στην πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών και των φλεγμονών που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις.
Δείτε ποια πράσινα φυλλώδη λαχανικά αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr