Το φρούτο που προστατεύει από τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας
Οι πολυφαινόλες αποτελούν μία κατηγορία οργανικών χημικών ουσιών, οι οποίες βρίσκονται στα φυτά και τα προστατεύουν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και οι μικροβιακές μολύνσεις, ενισχύοντας έτσι τη φυσική τους άμυνα.
Όταν οι πολυφαινόλες εισέλθουν στον οργανισμό μας παρουσιάζουν ενεργό και ωφέλιμη βιολογική δράση.
Σύμφωνα με νεότερα επιστημονικά ευρήματα, οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα σταφύλια και άλλα φρούτα και λαχανικά, μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία από τις επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας στην επιδερμίδα σε υγιείς ενήλικες.
Η έρευνα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα σε 19 υγιείς ενήλικες οι οποίοι κατανάλωσαν σταφύλια επί 14 ημέρες, έδειξε ότι αυξήθηκε κατά 74,8% η φυσική προστασία της επιδερμίδας.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr