Πονάει η δεξιά πλευρά του αυχένα σου; Δες τι μπορεί να σημαίνει

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Πώς μπορείς ν' αναγνωρίσεις τα σημάδια που θα πρέπει να σε ανησυχήσουν και να σε οδηγήσουν αμέσως στον γιατρό.

Ο πόνος στο σώμα, όπου κι αν βρίσκεται και απ' όπου κι αν προέρχεται είναι μια πολύ ανησυχητική κατάσταση. Ωστόσο, η αίσθηση δυσφορίας μέσα και γύρω από το λαιμό αλλά και τον αυχένα μας συγκεκριμένα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επίπονη, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο στεκόμαστε ή καθόμαστε σε καθημερινή βάση.

Ο πόνος στον αυχένα είναι κάτι που αντιμετωπίζουν το 80% των ανθρώπων παγκοσμίως. Η στάση του σώματος αλλά και ο καθιστικός τρόπος ζωής (σε συνδυασμό με τη συνεχή χρήση οθονών) έχει φέρει τις παθήσεις του αυχένα στη Νο1 θέση τα τελευταία χρόνια.

Με αυτές τις κινήσεις θα ξεκουράζεις τον αυχένα σου κάθε φορά που σηκώνεσαι από το γραφείο

Τι σημαίνει όταν πονάει η δεξιά πλευρά του λαιμού σου;

Σύμφωνα με το Healthline, το να πονάς και στις δύο πλευρές του λαιμού δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί ιδιαίτερα. Αυτός ο πόνος συνήθως προκαλείται από μυϊκή καταπόνηση στην περιοχή, κακή στάση του σώματος (ακόμη και στον ύπνο). Ορισμένες άλλες πιθανές αιτίες πόνου στη δεξιά πλευρά του λαιμού μας περιλαμβάνουν πονοκεφάλους από αρθρίτιδα (που προκαλούνται από φλεγμονή και πρήξιμο μέσα και γύρω από το λαιμό), κήλη δίσκων στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, μια κατάσταση γνωστή ως ινιακή νευραλγία (η οποία συμβαίνει όταν τα νεύρα μεταξύ του νωτιαίου μυελού και του τριχωτού της κεφαλής καταστρέφονται) και ημικρανίες.

Οι γιατροί λένε πως το χτύπημα που προκαλείται από ένα ατύχημα ή η απότομη κίνηση του κεφαλιού μπορεί επίσης να προκαλέσει σημαντικό πόνο στον αυχένα και ένα άτομο που πάσχει από άγχος μπορεί επίσης να αισθάνεται δυσφορία στο λαιμό καθώς οι μύες του στην περιοχή τείνουν να είναι πολύ πιο σφιγμένοι.



Πότε πρέπει να αναζητήσεις ιατρική βοήθεια για τον πόνο στον αυχένα σου

Εάν πονάς στον αυχένα, έχοντας ήπια συμπτώματα, πολλές φορές κάποιες θεραπείες που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι είναι αρκετές για να ανακουφίσουν την πάσχουσα περιοχή. Κάνοντας διατάσεις και απάλες κινήσεις σε όλο τον λαιμό, λίγο μασάζ στα σημεία που σε πονούν ή βάζοντας λίγο πάγο ή ζεστό στο σημείο (ανάλογα τι σου έχει πει ο γιατρός), μπορείς να ανακουφίσεις τον πόνο. Επίσης οι γιατροί συνιστούν μείωση του καθημερινού άγχους, λήψη αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, καλό ύπνο και φυσικά σωστή στάση σώματος.



Αν δεις πως τα συμπτώματα επιμένουν, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς έναν γιατρό. Μερικές από τις θεραπείες που μπορεί να προτείνει όταν αντιμετωπίζεις πόνο στον αυχένα περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, ενέσιμα φάρμακα, μυοχαλαρωτικά, φυσικοθεραπεία και, σε ακραίες περιπτώσεις, χειρουργικές επεμβάσεις.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης