Πρόληψη καρδιαγγειακής νόσου: Ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στη διατροφή σας (εικόνες)

Τα καρδιαγγειακά αποτελούν την κύρια αιτία θανάτων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις νεότερες διατροφικές συστάσεις, η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών με ακόρεστα λιπαρά οξέα (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα), μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο.

Μελέτη του Harvard που διήρκεσε πάνω από 30 χρόνια, έδειξε ότι η πρόσληψη περισσότερων πολυακόρεστων και μονοακόρεστων λιπαρών από τη διατροφή, σχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας που οφείλεται σε χρόνιες παθήσεις, όπως τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος και οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Η αντικατάσταση του 5% της ενέργειας από πολυακόρεστα και ακόρεστα λιπαρά συσχετίστηκαν με 28% και 20%, αντίστοιχα, χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακή νόσο.

Τέλος, η πρόσληψη ωμέγα-6 πολυακόρεστων λιπαρών, ειδικά λινελαϊκού οξέος, σχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο.

Δείτε πώς θα αυξήσετε την πρόσληψη των πολυακόρεστων «καλών» λιπαρών και θα αποφύγετε τα κορεσμένα «κακά» λιπαρά:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης