Φραγμένες αρτηρίες: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών
Οι χορτοφαγικές και vegan δίαιτες συνδέονται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και λιπιδίων στο αίμα, σύμφωνα με ανάλυση όλων των στοιχείων από τυχαιοποιημένες μελέτες που δημοσιεύθηκαν από το 1982.
Οι συγγραφείς της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην επιθεώρηση European Heart Journal, υποστηρίζουν ότι αυτό σημαίνει ότι οι δίαιτες που βασίζονται σε τροφές φυτικής προέλευσης, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των φραγμένων αρτηριών, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών, όπως είναι τα εγκεφαλικά και οι καρδιοπάθειες.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr