Δύο στις τρεις γυναίκες έχουν κακή εμπειρία στην εργασία τους και ο λόγος είναι απογοητευτικός

Pexels

Νέα έρευνα από το Chartered Institute of Personnel and Development διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των γυναικών αισθάνονταν ότι οι χώροι εργασίας τους δεν ήταν επαρκώς εξυπηρετικοί σε κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. 

Μια νέα έκθεση διαπίστωσε ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των Βρετανών γυναικών έχουν υποφέρει στη δουλειά λόγω συμπτωμάτων που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση.

Ειδικότερα, από τις 2.060 Βρετανίδες ηλικίας 18-60 ετών που συμμετείχαν σε έρευνα από την ένωση διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), το 69% είπε ότι τα συμπτώματα της περιόδου -που περιλαμβάνουν κοιλιακές κράμπες, φούσκωμα, εναλλαγές της διάθεσης και κόπωση- είχαν «αρνητικό αντίκτυπο» τους στη δουλειά. Αυτό το ήδη υψηλό ποσοστό αυξήθηκε στο 81% μεταξύ εκείνων που διαγνώστηκαν με χρόνιες παθήσεις όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή (PMDD) και ενδομητρίωση.

Οι πιο συχνές επιδράσεις που αναφέρθηκαν ήταν το αίσθημα μεγαλύτερης κόπωσης (79%), εργασία παρά το γεγονός ότι δεν ένιωθαν αρκετά καλά για να το κάνουν (61%) και μη συγκέντρωση (63%). Περισσότερο από το 53% των ερωτηθέντων αποκάλυψαν ότι είχαν χάσει τη δουλειά τους κατά καιρούς λόγω των συμπτωμάτων που έγιναν εξουθενωτικά.

To χαλαρωτικό μπάνιο όλοι το λατρεύουμε αλλά υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε λάθος όλη μας τη ζωή

Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες παραδέχθηκαν ότι αισθάνονταν αδυναμία στο να εκμυστηρευτούν στους διευθυντές τον πραγματικό λόγο για τον οποίο έπαιρναν ρεπό από φόβο ντροπής ή γελοιοποίησης, ιδιαίτερα όταν ο διευθυντής ήταν άνδρας. Μιλώντας στον Guardian, η Tanya Simon-Hall είπε ότι ο εργοδότης της απλώς αγνόησε τα συμπτώματά της.

«Πήγαινα στη δουλειά με αφόρητους πόνους μόνο και μόνο για να με δουν και να με στείλουν ξανά στο σπίτι. Δυσκολεύτηκα τόσο πολύ, η αναρρωτική μου άδεια μετατράπηκε σε άδεια άνευ αποδοχών και μετά δεν ανανεώθηκε ξανά η σύμβασή μου», αποκάλυψε.

Το ανησυχητικό είναι ότι μόνο μία στις 10 γυναίκες είπε ότι υπήρχε διαθέσιμη υποστήριξη στο χώρο εργασίας για θέματα που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση και την ψυχική υγεία, με το 8% να έχει εγκαταλείψει ή να σκέφτεται να εγκαταλείψει τη δουλειά ως αποτέλεσμα. Δωρεάν προϊόντα περιόδου, αναρρωτική άδεια μετ' αποδοχών και άδεια μετ' αποδοχών για ιατρικά ραντεβού ήταν μεταξύ των πέντε κορυφαίων διατάξεων που οι ερωτηθείσες είπαν ότι θα τους βοηθούσαν να αισθάνονται πιο άνετα στη δουλειά.

Οι συστάσεις πολιτικής του CIPD περιλαβάνουν την προώθηση μιας «ανοιχτής και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρας» στον εργασιακό χώρο με την ομαλοποίηση των προβλημάτων υγείας της εμμήνου ρύσεως, έτσι ώστε να αναγνωρίζονται ως «πραγματικές κυμαινόμενες συνθήκες υγείας» όπως κάθε άλλη, καθώς και την παροχή πρόσβασης σε προσαρμογές εργασίας όπου χρειάζεται.

Η έξυπνη τεχνική που διαρκεί μόλις 3 λεπτά μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα

Η Claire McCartney, ανώτερη σύμβουλος πόρων και ένταξης του CIPD, δήλωσε: «Η έμμηνος ρύση είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής πολλών εργαζομένων και δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την επιτυχία ή την ευημερία». Η αναπαραγωγική υγεία των γυναικών έχει λάβει νέα προσοχή από τότε που η επιτροπή επιλογής Γυναικών και Ισοτήτων ξεκίνησε μια έρευνα για την έμμηνο ρύση και τη γυναικολογική υγεία νωρίτερα αυτό το έτος. Η συντηρητική βουλευτής και η επίλεκτη πρόεδρος της επιτροπής Caroline Nokes σχολίασε: «Είναι πολύ προφανές ότι οι εργοδότες έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν σε αυτό».

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης