Γιατί δυσκολεύεσαι να τηρήσεις τους στόχους που έθεσες τη νέα χρονιά για την υγεία σου

Τζένη Ντεμιράι

Είναι σημαντικό να επικεντρώνεσαι σε ένα πράγμα κάθε φορά αλλά και να δείχνεις κατανόηση στον εαυτό σου. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι με την έναρξη ενός έτους θέτουμε νέους στόχους, θέλοντας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα αλλά και τον εαυτό μας. Ένας από τους βασικότερος στόχους που μπορείς να θέσεις στην έναρξη της χρονιάς είναι η βελτίωση της υγείας και της διατροφής σου.

Μπορεί, λοιπόν, να έχεις θέσει ήδη αυτούς τους στόχους αλλά για κάποιον λόγο να φαίνεται πως δεν μπορείς να τους πετύχεις.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε όσα πιθανότατα κάνεις λάθος και σε εμποδίζουν από το να καταφέρεις να πετύχεις όσα επιθυμείς στον τομέα της υγείας τη φετινή χρονιά.

Πηγή: Pexels

#1 Κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Το να προσπαθείς να αλλάξεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ή να επιμένεις σε έναν στόχο που αφορά την υγεία σου, ο οποίος μοιάζει να μην μπορεί να επιτευχθεί, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Το πιθανότερο είναι να μην τα καταφέρεις και αυτό να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία αλλά και τη συμπεριφορά σου.

Καλό είναι να θέτεις μικρούς στόχους κάθε φορά, όπως το να αρχίσεις να γυμνάζεσαι μίση ώρα την ημέρα ή να ξεκινήσεις διατροφή με baby steps.

Πηγή: Pexels

#2 Δεν είσαι συγκεκριμένη

Οι πολύ γενικοί στόχοι που αφορούν την υγεία, όπως το να «χάσεις βάρος» ή να «σφίξει το σώμα σου» το πιθανότερο είναι να μην επιτευχθούν. Οι γενικοί στόχοι κάνουν δυσκολότερο το να προσδιορίσεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να τους πετύχεις αλλά και να αντιληφθείς την πρόοδό σου.

Καλό είναι, λοιπόν, να είσαι συγκεκριμένη στους στόχους που θέτεις, λέγοντας για παράδειγμα πως «θα χάσω 4 κιλά σε δύο μήνες» αντί να θεωρείς αρκετό να ξεκινήσεις διατροφή και γυμναστική χωρίς να έχεις προκαθορίσει το τι θες να πετύχεις και σε πόσο χρονικό διάστημα θες να γίνει αυτό.

Πηγή: Pexels

#3 Το προσπαθείς μόνη σου

Το να προσπαθείς μόνη για την επίτευξη των στόχων υγείας σημαίνει ότι δεν έχεις κάποιον να σε παρακινεί τις ημέρες που η επίτευξη του στόχου σου γίνεται λίγο πιο δύσκολη.

Άρχισε να ασκείσαι ή και να κάνεις δίαιτα παρέα με έναν φίλο και αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τις στιγμές που θα αισθάνεσαι ότι χάνεις το κίνητρό σου.

Πηγή: Pexels

#4 Είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου

Το να είσαι πειθαρχημένη και αυστηρή με τον εαυτό σου μπορεί να σε βοηθήσει να μην παρεκκλίνεις από τα στάνταρ που έχεις θέσει, ωστόσο, εάν υπερβάλλεις μάλλον θα έχεις αρνητικά αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό να αποδεχτείς τις ατέλειες σου και να εξασκηθείς στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου.

Ανάλυση που αφορούσε 3.200 άτομα διαπίστωσε ότι η τακτική αυτοσυμπόνια σχετίζεται με πολλούς παράγοντες που προάγουν την υγεία, όπως η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, η τακτική άσκηση και η αποφυγή του πρόχειρου φαγητού.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης