Πώς να κοιμηθείς φυσιολογικά όταν το απαίσιο κρυολόγημα ή η γρίπη μαστίζει την ύπαρξή σου

Pexels

Ειδικός σε θέματα ύπνου αποκάλυψε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να κοιμηθούμε ενώ υποφέρουμε από ένα τρομερό κρυολόγημα ή γρίπη.

Ο Ιανουάριος έχει φέρει αψυχολόγητες θερμοκρασίες και έχει συμβάλλει στην έξαρση του κρυολογήματος, της γρίπης και των ιώσεων. Όλο αυτό, σαμποτάρει φυσικά τον ύπνο μας -τον ιδιαίτερο αυτό μήνα μετά τα Χριστούγεννα, κάτι διόλου ευχάριστο καθώς από το Blue Monday, την προσπάθεια για Dry Junuary και τον αγώνα για οικονομία, ο ποιοτικός ύπνος είναι βασική ανάγκη για την απαιτητική καθημερινότητα της νέας χρονιάς.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να μην μπορούμε να αποκοιμηθούμε. Έτσι, ένας ειδικός σε θέματα ύπνου θέλησε να μοιραστεί κάποιες από τις πολύτιμες συμβουλές του τώρα που οι περισσότεροι από εμάς είμαστε άρρωστοι και παλεύουμε κάθε βράδυ να κοιμηθούμε ποιοτικά.

Ειδικότερα, ο Luke Doran, λειτουργικός σύμβουλος υγείας που ειδικεύεται στον ύπνο και τη διατροφή στο Healthcare RM, είπε χαρακτηριστικά στη Mirror: «Όταν περνάμε μια περίοδο ασθένειας ή κρυολογήματος και γρίπης, μπορεί να αρχίσουν να επηρεάζονται όλες οι πτυχές της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας ύπνου μας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αρχίζετε να ξυπνάτε συχνά τη νύχτα λόγω δυσκολίας στην αναπνοή».

Dry January: Τι συμβαίνει πραγματικά στο σώμα σου κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα

Ο ειδικός, ο οποίος έχει βασική εκπαίδευση στην εστίαση ύπνου και τη διατροφή, πιστεύει πως είναι στο χέρι μας να βελτιώσουμε την κατάσταση. Σε πρώτη φάση, πρότεινε να υψώσουμε το κεφάλι μας με έξτρα μαξιλάρι, εξηγώντας: «Το να υψώσετε το κεφάλι σας βοηθά στην πιο εύκολη παροχέτευση των κόλπων (σ.σ. οι παραρρίνιοι κόλποι είναι κοιλότητες του κρανίου στην περιοχή γύρω από την μύτη που περιέχουν αέρα) επιτρέποντας την ευκολότερη αναπνοή κατά τη διάρκεια περιόδων ασθένειας». Πριν πάμε στο κρεβάτι, ο σύμβουλος συνιστά να κάνουμε ένα ζεστό ντους καθώς είπε ότι «μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα των ιγμορείων και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποστράγγιση της μύτης ώστε να αποφευχθεί η συμφόρηση όλη τη νύχτα».

Ο Doran πρότεινε επίσης να χρησιμοποιήσουμε έναν υγραντήρα για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την αναπνοή μας. «Η λειτουργία ενός υγραντήρα κατά τη διάρκεια της νύχτας βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Βοηθά στη συνεχή αποστολή υγρασίας στον αέρα, η οποία βοηθά στη μείωση της συσσώρευσης βλέννας».

Ο λόγος που ο κρύος καιρός μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες και το ρόφημα που μπορεί να βοηθήσει

Εκτός όμως από το πώς θα διαμορφώσουμε το δωμάτιό μας με μαξιλάρια και υγραντήρα, ώστε να μας βοηθήσουν να αναπνεύσουμε καλύτερα, ο ειδικός εξήγησε επίσης πώς η κατανάλωση μελιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των κλασικών συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης. «Η κατανάλωση μελιού έχει αποδειχθεί ότι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του βήχα. Το μέλι βοηθά στην επικάλυψη του λαιμού, γεγονός που βοηθά στην ανακούφιση της ενόχλησης».

Ο Doran είπε επίσης ότι η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι το «κλειδί», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το να παραμείνει κάποιος ενυδατωμένος βοηθά στην αποστράγγιση της βλέννας από τα ιγμόρεια και στην ανακούφιση από τυχόν συσσώρευση».

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης