Η Witherspoon έφτιαξε καφέ με χιόνι και αυτοί είναι οι λόγοι που ίσως δεν πρέπει να το δοκιμάσεις

Τζένη Ντεμιράι
Invision

Ο Dr. Istvan Mathe, ο οποίος είναι καθηγητής βιομηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Τρανσυλβανία, και οι φοιτητές του τέσταραν το χιόνι σε ένα πάρκο της Τρανσυλβανία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017 και διαπίστωσαν σε ποιες περιπτώσεις το χιόνι είναι πιο καθαρό. 

Μία συνταγή με ένα αναπάντεχο βασικό υλικό παρουσίασε η Reese Witherspoon σε όσους την ακολουθούν στο TikTok, θέλοντας να αποδείξει ότι το χιόνι όχι μόνο τρώγεται αλλά και είναι και πολύ γευστικό!

Η ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «The Morning Show», ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, στο οποίο δείχνει τα βήματα που ακολουθεί για να φτιάξει έναν γλυκό καφέ με χιόνι και σιρόπι καραμέλας.

Συγκεκριμένα, η Witherspoon ξεκίνησε το βίντεο δείχνοντας κάποιον να βρίσκεται σε μία χιονισμένη αυλή και να γεμίζει δύο κούπες με χιόνι. Στη συνέχεια, μας μεταφέρει στην κουζίνα του σπιτιού της, όπου προσθέτει στις κούπες σιρόπι καραμέλας και cold brew καφέ. Έπειτα δοκιμάζει με κουταλάκι τον καφέ που ονόμασε Snow Salt Chococinno γεμάτη ενθουσιασμό.

Το βίντεο συγκέντρωσε πάνω από 190.000 likes αλλά αρκετοί ήταν και εκείνοι που προβληματίστηκαν, γράφοντας στα σχόλια τους ενδοιασμούς τους για τη συνταγή. Σε επόμενο βίντεο της η ηθοποιός θέλησε να απαντήσει σε αυτά τα σχόλια, λέγοντας:

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που λένε ότι το χιόνι είναι βρώμικο, που μας έκαναν να πάμε να πάρουμε χιόνι από την πίσω αυλή, να το βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και είναι καθαρό. Είναι κακό αυτό; Δεν θα έπρεπε να τρώω χιόνι»;

Αναρτώντας ένα ακόμα βίντεο, μέσω του οποίου απαντούσε σε σχόλιο που επεσήμανε ότι μπορεί να αρρωστήσει τρώγοντας χιόνι, η ηθοποιός τόνισε:

«Δεν μεγάλωσα πίνοντας φιλτραρισμένο νερό, πίναμε νερό από τη βρύση και μάλιστα βάζαμε το στόμα μας κάτω από τη βρύση και κάποιες φορές, τα καλοκαίρια που είχε ζέστη πίναμε από το λάστιχο, βάζαμε το λάστιχο στο στόμα μας», ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν εννοούν πως θα πρέπει να φιλτράρει το νερό πριν το καταναλώσει.

Γιατί να μη δοκιμάσεις να φας χιόνι: Η απλή λογική

Σε περίπτωση που η Reese Witherspoon σε έπεισε, καλό θα είναι πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση χιονιού να γνωρίζεις αν και κατά πόσο πράγματι αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να βλάψει την υγεία σου.

Η αλήθεια είναι πως ιδιαίτερα για τις περιοχές που το χιόνι είναι συχνό καιρικό φαινόμενο, θα ήταν υπέροχο να μπορεί κανείς να το καταναλώσει.

Το χιόνι αποτελείται κυρίως από νερό. Όταν κάνει κρύο, η υγρασία αντί να πέσει στο έδαφος με τη μορφή της βροχής, παγώνει σε μικροσκοπικούς, όμορφους κρυστάλλους.

Το χιόνι που βρίσκουμε στην αυλή μας, ωστόσο, δεν είναι απλώς νερό, αφού σε αυτό περιέχονται και άλλα συστατικά. Για παράδειγμα, αν το χιόνι έχει μετακινηθεί από ένα πεζοδρόμιο ή έναν δρόμο είναι πιθανό να περιέχει αλάτι, το οποίο έριξαν στην άσφαλτο για να βοηθήσει στο λιώσιμο του πάγου. Το αλάτι, αυτό, όμως, περιέχει κάποια χημικά συστατικά τα οποία είναι πιθανό να μας αρρωστήσουν.

Επομένως, δε μπορείς σε καμία περίπτωση να είσαι σίγουρη ότι το χιόνι που πήρες από το δρόμο δεν ήταν φτυαρισμένο και γεμάτο με χημικά συστατικά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταναλώσεις.

Πηγή: Pexels

Τελικά μπορείς να φας χιόνι; Τι λέει η επιστήμη

Σχετικές έρευνες επιστημόνων έχουν επισημάνει ότι οποιοδήποτε από τα ακόλουθα θα μπορούσε να είχε βρεθεί στον αέρα καθώς έπεφτε το χιόνι: βρωμιά, φυτοφάρμακα, μαύρος άνθρακας (αιθάλη), ο οποίος προέρχεται από ξυλόσομπες και εργοστάσια καύσης άνθρακα, και άλλοι ρύποι, όπως χημικές ουσίες από τα καυσαέρια των οχημάτων.

Μία μελέτη του Ρουμάνου ερευνητή Dr. Istvan Mathe και της ομάδας του, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο Αμερικανικό Συμβούλιο για την Επιστήμη και την Υγεία, μάλιστα, έδειξε ότι υπάρχουν πολλά βακτήρια στο χιόνι που πέφτει. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, το φρέσκο χιόνι (στο πρώτο μισό της ημέρας μετά τη χιονόπτωση) είχε λιγότερα βακτήρια από το χιόνι που εξετάστηκε δύο ημέρες αργότερα. Επιπλέον, οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια ψυχρότερων θερμοκρασιών περιείχαν λιγότερα βακτήρια.

Πηγή: AP

Ο Dr. Istvan Mathe, ο οποίος είναι καθηγητής βιομηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Τρανσυλβανία, και οι φοιτητές του τέσταραν το χιόνι σε ένα πάρκο της Τρανσυλβανία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017. Από το χιόνι της περιοχής ελήφθησαν δείγματα σε διάφορες χρονικές στιγμές μετά την πτώση. Τα δείγματα αυτά σφραγίστηκαν σε φιαλίδια με σκοπό να δουν ποια βακτήρια (αν υπήρχαν) θα αναπτύσσονταν σε κάθε δείγμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μισή μέρα μετά την πτώση το χιόνι τα βακτήρια που είχαν αναπτυχθεί ήταν μόλις πέντε ανά χιλιοστό, σε αντίθεση με τα δεκάδες βακτήρια που αναπτύσσονταν στα δείγματα που βρέθηκαν στο έδαφος για δύο ημέρες μετά τη χιονόπτωση. Εκτός αυτού, τα βακτήρια στο χιόνι του Ιανουαρίου ήταν λιγότερα από αυτά του Φεβρουαρίου. Δεδομένου ότι τον Ιανουάριο ο καιρός ήταν πιο κρύος, εξήχθη το συμπέρασμα ότι όσο πιο κρύα είναι μία ημέρα, τόσο πιο καθαρό είναι και το χιόνι.

Πηγή: Pexels

Από τα παραπάνω, επομένως, μπορείς να διαπιστώσεις ότι η επιστήμη δεν σε εμποδίζει να δοκιμάσεις την ιδέα της Reese Witherspoon, αλλά πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, επιλέγοντας το πρώτο μισό της ημέρας της χιονόπτωσης. Εκτός αυτού, πρέπει να φροντίσεις το χιόνι σε καμία περίπτωση να μην έχει κίτρινο χρώμα και ιδανικά να είναι μία πραγματικά πολύ κρύα ημέρα!

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης