Τρία τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγεις πριν από την κατανάλωση αλκοόλ

Pexels

Τι να κάνεις για να αποφύγεις τον εφιάλτη του hangover. 

Μια βραδινή έξοδος μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, αλλά η επόμενη μέρα μπορεί να γίνει εφιάλτης αν έχεις πιει λίγο παραπάνω και δεν έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα.

Φυσικά και υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις τον πονοκέφαλο και την ναυτία που ακολουθούν μια έξοδο.

Για να προσπαθήσεις να αποφύγεις, λοιπόν, το χανγκόβερ, υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που καλό θα ήταν να αποφεύγεις πριν βγεις έξω, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως διαβάζουμε στο Mirror.com, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Whiskey Masters, Daniel Ufland, έχει γνώσεις γύρω από την κατανάλωση αλκοόλ και τονίζει ότι αν προσέξεις τι τρως πριν από την έξοδο και κατά τη διάρκεια αυτής, μπορείς να αποφύγεις το χανγκόβερ.

Ο Ufland δηλώνει: «Στη λίστα μου, τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγεις πριν από την κατανάλωση αλκοόλ περιλαμβάνουν τα αλμυρά σνακ, τα γλυκά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η κατανάλωση αυτών των τροφίμων πριν από μια έξοδο μπορεί να έχει πιο δυσάρεστες συνέπειες από την αντιμετώπισή τους αργότερα».

Σνακ όπως ποπ-κορν και πατατάκια φαίνονται δελεαστικά όταν έχεις πιει μερικές μπύρες, αλλά μπορούν να κάνουν το επόμενο πρωί πολύ πιο δύσκολο. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι συμβάλλει στην αφυδάτωσή σου, όπως ακριβώς και το αλκοόλ.

Ο Ufland εξηγεί: «Η κατανάλωση υπερβολικών αλμυρών σνακ μπορεί επίσης να προκαλέσει φούσκωμα και κατακράτηση υγρών. Αυτό δυσχεραίνει την αποτελεσματική αποβολή του αλκοόλ από τον οργανισμό και μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του χανγκόβερ την επόμενη μέρα».

Επιπλέον, τα γλυκά τρόφιμα και οι υδατάνθρακες όπως τα ζυμαρικά και το ψωμί μπορούν να επιδεινώσουν τις επιδράσεις του αλκοόλ, καθώς το σώμα σου μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε ζάχαρη. Αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει απότομη αύξηση και στη συνέχεια πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ο ειδικός αναφέρει: «Αυτή η ξαφνική αλλαγή μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο πώς νιώθεις κατά την κατανάλωση. Μια απότομη πτώση του σακχάρου στο αίμα μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι κόπωση, ζάλη και πιο ευάλωτος στις επιδράσεις του αλκοόλ».

Το τρίτο πράγμα που προτείνει ο ειδικός να αποφεύγεις πριν από μια βραδιά είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γιαούρτι, το τυρί και το γάλα.

«Τα γαλακτοκομικά μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη, προκαλώντας το αλκοόλ να παραμείνει στο στομάχι σου περισσότερο από το συνηθισμένο, κάτι που μπορεί να ερεθίσει τη βλεννογόνο του στομάχου και να προκαλέσει ναυτία ή φούσκωμα».

Επιπλέον, τα λίπη και οι πρωτεΐνες στα γαλακτοκομικά μπορούν να καθυστερήσουν την απορρόφηση του αλκοόλ, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εκδήλωση των επιδράσεών του και να είναι πιο δύσκολη η επεξεργασία του από τον οργανισμό. Αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε πιο έντονο χανγκόβερ την επόμενη μέρα.

Τι μπορείς, λοιπόν, να φας αν θέλεις να αποφύγεις το χανγκόβερ; Ο ειδικός προτείνει ψάρια, όπως ο σολομός, που είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά, καθώς και τρόφιμα πλούσια σε κάλιο, όπως οι μπανάνες, το σπανάκι και το αβοκάντο.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να πίνεις με μέτρο -μην το παρακάνεις και φρόντισε να παραμένεις ενυδατωμένη όσο πίνεις. Η εναλλαγή ενός ποτηριού νερό με κάθε αλκοολούχο ποτό είναι μια καλή πρακτική που θα σε κρατήσει ενυδατωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα σε βοηθήσει να περάσεις πιο εύκολα την επόμενη μέρα.

«Συμπερασματικά, προτείνω μια συνειδητή προσέγγιση στην κατανάλωση τροφής πριν από το ποτό και την κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να μετατρέψετε την κατανάλωση αλκοόλ σε μια ευχάριστη και κοινωνική δραστηριότητα».

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης