5 καλοί τρόποι για να κόψετε (ή έστω να μειώσετε σημαντικά) το αλάτι
Το αλάτι είναι ο φόβος και ο τρόμος της καλής υγείας και σωστής διατροφής, το πρόβλημα όμως είναι πως δίνει πολλή νοστιμιά όπου κι αν το βάλεις και ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να σκεφτεί το φαγητό του χωρίς αυτό. Ωστόσο, αν θέλετε να μειώσετε σημαντικά το αλάτι στη διατροφή σας, και ιδανικά να το κόψετε από τα περισσότερα φαγητά κάποια στιγμή, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω 5 συμβουλές και θα δείτε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα, τελικά. Αρκεί να το πάρετε απόφαση:
• Αυξήστε την πρόσληψη φυσικών τροφίμων με έμφαση σε φρούτα, λαχανικά και όσπρια.
• Περιορίστε τη χρήση αλατιού κατά το μαγείρεμα και στο τραπέζι.
• Περιορίσετε την πρόσληψη συσκευασμένων/επεξεργασμένων τροφίμων.
• Διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων.
• Χρησιμοποιείστε καρυκεύματα, αρωματικά φυτά (άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό, σέλινο κλπ), χυμό λεμονιού ή ξύδι για να δώσετε γεύση στα φαγητά.