8 primer για ματ μακιγιάζ όσο λιπαρή επιδερμίδα κι αν έχεις

Ευαγγελία Αλπίδου
8 primer για ματ μακιγιάζ όσο λιπαρή επιδερμίδα κι αν έχεις

Τα primer είναι ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος, γιατί εκτός από το ματ αποτέλεσμα που χαρίζουν, μειώνουν την εμφάνιση των πόρων και χαρίζουν διάρκεια στο μακιγιάζ.

Γίνεται οι λιπαρές επιδερμίδες να πετύχουν ένα ματ μακιγιάζ; Η απάντηση είναι: Ναι! Όχι, δεν εννοούμε να είσαι συνεχώς στο χέρι με μία πούδρα... Όσο λιπαρή κι αν είναι η επιδερμίδα του προσώπου σου μπορείς με ένα προϊόν να δημιουργήσεις το τέλειο ματ αποτέλεσμα.

Φτιάξε το πιο εύκολο scrub κυτταρίτιδας με μόνο τρία προϊόντα

Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε ότι όσο καλά κι αν είναι τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς το μυστικό κρύβεται στη ρουτίνα περιποίησής σου. Η skincare routine είναι το α και το ω! Σκέψου ότι η βάση του προσώπου λειτουργεί σαν καμβάς, γι’ αυτό πρέπει να έχει την πιο λεία και τέλεια επιφάνεια. Αφού ο καθαρισμός του προσώπου σου γίνει η πρώτη και η τελευταία συνήθεια στην καθημερινότητά σου, μπορείς να περάσεις στο επόμενο step που είναι το μακιγιάζ.

Lanvin-bbt-S23-010-(3).jpg

Το «μαγικό προϊόν» που έρχεται να φέρει σε ισορροπία τη λιπαρότητα της επιδερμίδας με το foundation και τα υπόλοιπα καλλυντικά, είναι το primer. Τι είναι το primer; Το primer είναι το προϊόν που τοποθετείται επάνω στην επιδερμίδα αμέσως μετά την ενυδατική κρέμα. Είναι το beauty item που ενυδατώνει και μαλακώνει την επιδερμίδα δημιουργώντας την τέλεια βάση για το μακιγιάζ. Επιπλέον, το primer «εξαφανίζει» τους πόρους! Πολύ σωστά, το primer μειώνει την εμφάνιση των πόρων και των λεπτών γραμμών, ενώ χαρίζει ένα ελαφρύ και μη λιπαρό αποτέλεσμα. Τέλειο; Πολλά primer που υπάρχουν στην αγορά περιέχουν βιταμίνη Ε, που είναι γνωστή για την καταπολέμηση των βλαβερών επιδράσεων των ελεύθερων ριζών.

Μπορεί το ρουζ να αντικαταστήσει το highlighter; Η απάντηση είναι ναι!

Η εφαρμογή του primer

Τα primer μπορείς να τα εφαρμόσεις πριν το μακιγιάζ, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας επάνω από το μακιγιάζ -χαρίζοντας στην επιδερμίδα ένα μικρό ρετουσάρισμα-. Τα primer είναι ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος, γιατί εκτός από το ματ αποτέλεσμα που χαρίζουν, μειώνουν την εμφάνιση των πόρων και χαρίζουν διάρκεια στο μακιγιάζ.

Extra tip: Τώρα που οι θερμοκρασίες αρχίζουν σιγά σιγά να ανεβαίνουν το primer είναι το προϊόν που θα κάνει το μακιγιάζ σου πιο ανθεκτικό στη ζέστη και την υγρασία.

Μην φεύγεις! Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα primer που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Έχουν απαλή και μεταξένια υφή, εξαφανίζουν τη λιπαρότητα και τους πόρους της επιδερμίδας και κάνουν το μακιγιάζ να διαρκεί όλη την ημέρα. Ρίξε μία ματιά...

Editor’s Choice: Αυτά είναι τα 8 beauty προϊόντα που ξεχωρίσαμε αυτή την εβδομάδα