Για τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά φτιάχνουμε 3 DIY θεραπείες με γάλα, λεμόνι, αυγό και αβοκάντο

Ευαγγελία Αλπίδου
Για τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά φτιάχνουμε 3 DIY θεραπείες με γάλα, λεμόνι, αυγό και αβοκάντο
Gregory Scaffidi/launchmetrics.com/spotlight

Το αυγό, το μέλι και το γάλα υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό και σήμερα ήρθε η στιγμή να μάθεις πόσο θαυματουργά είναι για τα μαλλιά σου. 

Τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά είναι ένα «πρόβλημα» που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό! Τα μαλλιά δείχνουν όλη την ώρα θαμπά, οι άκρες ξηρές και το σπάσιμο της τρίχας είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

Ακόμα και τα χτενίσματα δεν φαίνονται το ίδιο εντυπωσιακά. Δημιουργείς περίτεχνους κότσους και τα μαλλιά σου δείχνουν σαν να ουρλιάζουν! Πιστεύω, ότι ταυτίζεσαι απόλυτα μαζί μου. Αυτό που χρειάζονται είναι εντατική περιποίηση και ενυδάτωση. Και φυσικά να κάνεις ένα break από την καθημερινή χρήση των εργαλείων styling. -Ας ξανά θυμίσουμε εδώ ότι δεν ξεχνάμε ποτέ τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα μαλλιών.

Cowgirl Copper: Η γλυκιά απόχρωση του κόκκινου που κάνουν όλα τα it girls αυτή την εποχή

Ujoh-bks-F24-036.jpg

Έχεις σκεφτεί ότι η καλύτερη θεραπεία που χρειάζονται τα μαλλιά σου, μπορεί να βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας ή του ψυγείου σου; Ε, λοιπόν, σήμερα θα σου δείξουμε 3 θαυματουργές θεραπείες για ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά που μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά μόνη στο σπίτι σου. Πώς γίνεται αυτό; Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά φυσικά προϊόντα όπως το αυγό και η aloe τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και αμινοξέα τα οποία μπορούν να πουν goodbye στα αφυδατωμένα μαλλιά!

6 mascara φρυδιών που θα γεμίσουν φυσικά τα κενά που έχουν

Οι παρακάτω DIY θεραπείες θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τα επίπεδα υγρασίας των μαλλιών σου, αλλά και να επαναφέρεις την χαμένη λάμψη τους. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

3 DIY hacks για ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά:

Γάλα και μέλι

pexels-charlotte-may-5946720.jpg

Όλες έχουμε ακούσει για τα μυστικά ομορφιάς που χρησιμοποιούσε η βασίλισσα Κλεοπάτρα που έκαναν όλους τους ανθρώπους εκείνης της εποχής να τη θαυμάζουν για την ομορφιάς της. Ένα από αυτά τα μυστικά που χρησιμοποιούσε ήταν το γάλα γαϊδούρας και το μέλι τα οποία χάριζαν λάμψη τόσο στα μαλλιά όσο και στο δέρμα.
Ε, λοιπόν, ένα από τα hack για τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά είναι εμπνευσμένο από τα beauty secrets της Κλεοπάτρας. Σε μία κούπα γάλα πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας μέλι. Αφού ανακατέψεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, τοποθέτησέ το σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψέκασε σε όλη τη επιφάνεια των μαλλιών σου. Άφησε για 10 ως 20 λεπτά (μετά το λούσιμο, αντί για το conditioner) και αφού ξεπλύνεις με χλιαρό νερό θα δεις τα μαλλιά σου από την πρώτη κιόλας φορά απίστευτα λεία και λαμπερά.

Το μέλι περιέχει κερατίνη που βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας και αποτρέπει το σπάσιμο που προκαλείται από τα αδύναμα, εύθραυστα μαλλιά. Από την άλλη το γάλα είναι πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνη Β12, σίδηρο και ψευδάργυρο και μαζί με το μέλι δημιουργούν το τέλειο combo για τα ξηρά μαλλιά.

8 primer για ματ μακιγιάζ όσο λιπαρή επιδερμίδα κι αν έχεις

Αβοκάντο και ελαιόλαδο

pexels-fotios-photos-1755219.jpg

Σε ένα μπωλ χρησιμοποίησε μισό αβοκάντο και μισή κούπα ελαιόλαδο. Πολτοποίησε τα τα προϊόντα με ένα πιρούνι και άπλωσε το μείγμα μόνο στις φθαρμένες άκρες. Άφησέ τη μάσκα που έχεις δημιουργήσει επάνω στα μαλλιά για 20 ως 30 λεπτά και ξέπλυνε στη συνέχεια με χλιαρό νερό. Τα αβοκάντο έχουν μέταλλα, πρωτεΐνες και βιταμίνες που σφραγίζονται στην τρίχα, με αποτέλεσμα να θρέφουν και να μαλακώνουν τα μαλλιά. Το ελαιόλαδο προσθέτει επιπλέον λάμψη και λείανση και δημιουργεί ένα shine αποτέλεσμα.

Λεμόνι και αυγό

pexels-jessbaileydesign-929774.jpg

Εάν η ρουτίνα των μαλλιών σου αποτελείται από dry shampoo, λακ και άλλα προϊόντα styling, είναι πιθανό να εμφανίσετε συσσώρευση προϊόντων στο τριχωτό της κεφαλής. Ένα καθαριστικό σαμπουάν θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά μια μάσκα μαλλιών DIY που αποτελείται από αυγά και λεμόνι θα σου λύσει αμέσως το πρόβλημα. Τα ασπράδια των αυγών είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες που μπορούν να ενισχύσουν τα κατεστραμμένα μαλλιά. Μπορούν επίσης να αφαιρέσουν τη συσσώρευση των προϊόντων, αποκαθιστώντας την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Το λεμόνι εξισορροπεί το pH του τριχωτού, ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών και βοηθάει στη μείωση της τριχόπτωσης. Μπορεί, επίσης, να προσθέσει λάμψη και να βοηθήσει στη μείωση της οσμής του αυγού. Ανακάτεψε σε ένα μπωλ ένα ασπράδι αυγού και το χυμό ενός λεμονιού και άπλωσέ το μείγμα σε καθαρά, στεγνά μαλλιά στο τριχωτό της κεφαλής. Άφησε να δράσει για μία ώρα, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια εφάρμοσε το σαμπουάν και το conditioner. Το αποτέλεσμα είναι να επανέλθει η σωστή υγρασία στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου να αποκτήσουν την υγιή και λαμπερή όψη τους. Trust me!

Κοντό καρέ: Τα 4 πιο κολακευτικά στιλ για εσένα που έχεις στρογγυλό πρόσωπο