Φτιάξτε αυτή την Νηστίσιμη Συνταγή με κριθαράκι και μελιτζάνες και θα εντυπωσιάσετε όλους

Φτιάξτε αυτή την Νηστίσιμη Συνταγή με κριθαράκι και μελιτζάνες και θα εντυπωσιάσετε όλους

Το κριθαράκι με μελιτζάνες είναι το απόλυτο νηστίσιμο φαγητό και με αυτή την συνταγή θα εντυπωσιάσετε όλους 

Είναι ένα γρήγορο δείπνο φτιαγμένο σε μια κατσαρόλα και έχει απίστευτη γεύση. Τρυφερή βουτυρωμένη σοταρισμένη μελιτζάνα, παρμεζάνα και μεταξένιο orzo /κριθαράκι συνδυάζονται σε αυτό το γρήγορο και εύκολο δείπνο φτιαγμένο σε βαθύ τηγάνι που είναι ιδανικό μιας και θα χρειαστείτε μόλις 20 λεπτά για να εντυπωσιάσετε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Απόλυτα νόστιμο, ειδικά όταν συνδυάζεται με λιαστή ντομάτα και θυμάρι. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μερικά επιπλέον λαχανικά αν θέλετε.

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χωρισμένο

1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε μεγάλους κύβους

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κρεμμυδάκι shallot ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ακόμα για το σερβίρισμα

½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι αφήνει περισσότερο για το σερβίρισμα

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

340 g orzo / κριθαράκι

900 ml ζωμός λαχανικών ( αν θέλετε βάζετε κότας)

3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

110 g λιαστές ντομάτες στραγγισμένες

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

70 γρ παρμεζάνα τριμμένη (αν νηστεύετε δεν βάζετε)

νιφάδες τσίλι για το σερβίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

-Κάντε την προετοιμασία σας πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα θυμαριού, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε το shallot κρεμμυδάκι . Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.

-Προσθέστε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαθύ πάτο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μελιτζάνα. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η μελιτζάνα, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο shallot , σοτάρετε για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε με πιπέρι, θυμάρι και σάλτσα σόγιας. Προσθέστε το όρζο, ανακατέψτε να ενωθούν.

-Ρίχνουμε το μισό ζωμό λαχανικών (αν θέλετε κότας) και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήστε να πάρει μια βράση.

-Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει al dente το orzo. Ανακατεύετε περιστασιακά για να μην κολλήσει το orzo στον πάτο του τηγανιού.

-Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε το χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα (αν νηστεύετε δεν βάζετε). Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μεταξένιο. Περιχύνουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, νιφάδες τσίλι και λίγο φρέσκο θυμάρι.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco