Πόσο συχνά και πώς πρέπει να καθαρίζεις τη θήκη από τα ασύρματα ακουστικά σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πόσο συχνά και πώς πρέπει να καθαρίζεις τη θήκη από τα ασύρματα ακουστικά σου

Ο σωστός τρόπος καθαρισμού δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο.

Ένα από τα πράγματα που δεν λείπουν ποτέ από την τσάντα μου είναι τα ασύρματα ακουστικά. Εύχρηστα και εύκολα στη μετακίνηση, κάνουν λίγο πιο fun την κάθε στιγμή και μου κρατούν συντροφιά στο δρόμο, στο μετρό ή στο αυτοκίνητο.

Αυτό που οι περισσότερες από εμάς ξεχνούν είναι πως χρησιμοποιούνται καθημερινά με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν υγρασία, μικρόβια, βακτήρια, σκόνη κ.ά. τα οποία επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα του ήχου αλλά και την υγεία.

To κόλπο τριών συστατικών για να διώξεις τη μούχλα από το μπάνιο

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τα ασύρματα ακουστικά

Για να καθαρίσεις εύκολα τα ακουστικά στο σπίτι θα χρειαστείς μερικά απλά, οικονομικά υλικά: ένα πανί μικροϊνών, βαμβάκι, μια μαλακή οδοντόβουρτσα και ισοπροπυλική αλκοόλη (ή οινόπνευμα).

Αν τα ακουστικά έχουν υπολείμματα από αρώματα, κρέμες, αντηλιακό ή makeup θα πρέπει να τα καθαρίσεις με ένα νωπό πανί προσέχοντας πάντα να μην εισχωρήσει το υγρό στις εσοχές των ακουστικών.

akoustika6.jpg

Τα περισσότερα ακουστικά είναι ανθεκτικά στο νερό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πλήρως αδιάβροχα. Πριν επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσεις μεγάλες ποσότητες υγρού για τον καθαρισμό τους καλό θα ήταν να κοιτάξεις τις οδηγίες χρήσης.

Πώς θα διώξεις την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι

  • Χρησιμοποίησε ένα στεγνό, μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι για να γυαλίσεις απαλά το εξωτερικό των ακουστικών.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια στεγνή μπατονέτα για να καθαρίσεις τα πλέγματα του μικροφώνου και των ηχείων. Πέρασε τη μπατονέτα πάνω από την περιοχή μερικές φορές για να αφαιρέσεις τις βρωμιές. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια καθαρή, στεγνή οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα.

Πώς θα καθαρίσεις τη θήκη

Χρησιμοποίησε ένα πανί μικροϊνών για να απομακρύνεις βρωμιά και σκόνη που βρίσκεται στη θήκη. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να βρέξεις πολύ ελαφρά το ύφασμα με ισοπροπυλική αλκοόλη.

Έκαψες το φαγητό; Πώς θα διώξεις τη δυσοσμία σε χρόνο Dt

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις τα ακουστικά

Είναι απαραίτητο να τα καθαρίζεις μια φορά την εβδομάδα και απόφυγε να τα δανείζεις σε άλλα άτομα.

Στο παρακάτω video θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα για να σου λυθεί κάθε απορία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com