Corporatecore: Το office style αλλάζει και γίνεται λίγο πιο πολύχρωμο και ενδιαφέρον -Όπως και εμείς

Ναταλία Κατσακιώρη
Corporatecore: Το office style αλλάζει και γίνεται λίγο πιο πολύχρωμο και ενδιαφέρον -Όπως και εμείς

Όταν το πιο συνηθισμένο σύνολο της ημέρας σου μπαίνει σε ανοξιάτικους ρυθμούς.

Προφανώς και έχεις κάπως βαρεθεί να διαβάζεις παντού για τα νέα -cores της μόδας. Cottagecore, Tenniscore, Barbiecore κ.ό.κ. Και αν θέλεις να μιλήσω ειλικρινά και εγώ έχω αντίστοιχα κουραστεί λίγο. Γιατί η έννοια του -core απευθύνεται σε κάτι που πραγματικά ξεχωρίζει και αξίζει να γίνει τάση, αλλά το Tik Tok έχει μάλλον ανοίξει κάπως την όλη έννοια, μέσα από ένα απλό hashtag που μπορεί να δημιουργήσει κανείς. Μπορεί, λοιπόν, να βαριέσαι να διαβάζεις παντού γύρω σου για διάφορα νέα aesthetics, αλλά πίστεψέ με αυτό που θα αναλύσουμε παρακάτω έχει μεγάλη σημασία για σένα και κάθε γυναίκα εκεί έξω που δουλεύει σε corporate περιβάλλον.

Τζιν ή υφασμάτινη; Η βερμούδα είναι το τέλειο παντελόνι της μεταβατικής περιόδου

https://www.instagram.com/p/C6WsSOkoxya/

Προφανώς και το σκληροπυρηνικό corporate style που βλέπαμε παλιότερα μας έχει εγκαταλείψει, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων. Και εμείς έχουμε μάθει να φοράμε στο γραφείο minimal σύνολα, που τον τελευταίο ένα χρόνο έχει μεταφραστεί με τον όρο quiet luxury. Η neutral παλέτα, οι απλές γραμμές, τα διαχρονικά μοτίβα και το elegant αξεσουάρ είναι τα κύρια στοιχεία της office γκαρνταρόμπας.

officecore-(6).jpg

Μόνο που το τελευταίο διάστημα, αν παρακολουθήσεις το feed σου στα social media αλλά και τα fashion girls στους δρόμους της πόλης, θα διαπιστώσεις ότι το χρώμα και τα ιδιαίτερα prints έχουν διαμορφώσει μια νέα εκδοχή του Corporatecore, που είναι πιο εντυπωσιακή και fun. Τα κατάλληλα accounts για να πάρεις έμπνευση στο Instagram είναι αυτά των αγαπημένων Ισπανίδων creators, που έχουν δημιουργήσει μια δική τους σχολή πλέον με πρώτη και καλύτερη την Blanca Mirro.

officecore-(3).jpg

Τα prints εδώ είναι must όπως θα καταλάβεις από την παρακάτω gallery, ενώ τα υφάσματα γίνονται πιο φυσικά και τα shapes αρκετά πιο loose, με κάποια ακραία tailored στοιχεία. Η Vicky Monatnari, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες αυτή τη στιγμή στη μόδα, σε μία συνεργασία της με τη Vogue Portugal μας προτείνει πέντε office σύνολα, ένα για κάθε μία μέρα τις εβδομάδας μας. Παρακολούθησε το inspo και αντέγραψε τα looks της.

Ο οίκος Schiaparelli παρουσίασε τα πρώτα του sneakers -Θα συμφωνούσε άραγε η Elsa Schiaparelli;

Η Vicky Montanari σου δείχνει 5 σύνολα για το γραφείο -ένα για κάθε μέρα!

https://www.instagram.com/reel/C5lvBllsAGk/