Πανσέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια κι ανανά
Ήμασταν μόνες σπίτι εκείνη την ημέρα, η κόρη μου κι εγώ.
Τα αγόρια μας είχαν φύγει από το πρωί και θα γύριζαν αργά το απόγευμα.
Είχα στην κατάψυξη ένα μικρό πακετάκι πανσέτες. Δεν ήταν πολλές. Κάπου πέντε με έξη.
Ξέρεις είναι από αυτά τα πακετάκια που τα βάζεις στο ψυγείο αφού έχεις αγοράσει κανά δυο κιλά, και σε πιάνει η «τσιγκουνιά» να τις χρησιμοποιήσεις όλες με τη μία.
Λες, «θα κρατήσω μερικές στην κατάψυξη, και θα φτάσουν (θα φτουρίσουν που λένε και στο χωριό της μαμάς μου) για ένα φαγάκι».
Αποφάσισα λοιπόν, μιας και ήμασταν οι δυο μας, να της φτιάξω ένα από τα αγαπημένα της φαγάκια.
Πανσέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια και ανανά, με basmati.
Πέρασε η ώρα και δεν το καταλάβαμε. Κάτι τα «κουτσομπολιά» μας, κάτι το επιτραπέζιο που παίζαμε, μας έπιασε το μεσημέρι.
Μέχρι να κόψει την σαλάτα και να στρώσει τραπέζι τα είχα όλα έτοιμα.
Χρησιμοποίησα
5-6 χοιρινές πανσέτες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
αλάτι-πιπέρι
1 κ γλ κάρι
½ κ γλ πάπρικα γλυκιά
1 κ γλ θυμάρι
5 φέτες ανανά σε χυμό
1 φλιτζάνι τσαγιού από το χυμό του ανανά
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι τύπου wok σοτάρισα σε λίγο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά τις πανσέτες.
Αφαίρεσα τις πανσέτες σε ένα πιάτο και σοτάρισα στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι.
Μόλις καραμέλωσε έβαλα και πάλι μέσα τις πανσέτες. Έριξα αλάτι & πιπέρι καθώς και τα μπαχαριά και το θυμάρι.
Πρόσθεσα τον ανανά και τον χυμό και σκέπασα το σκεύος. Μέσα σε 15 λεπτά, το φαγάκι μου ήταν έτοιμο.
Το φαγάκι μου ήταν έτοιμο και αποδείκνυε για μία ακόμη φορά πως με ελάχιστα υλικά και σε λιγότερο από μισή ώρα, μπορείς να φτιάξεις γεύσεις που γίνονται από τις αγαπημένες σου.
Συνόδευσα τις πανσέτες με basmati και τις απόλαυσα μαζί με την κόρη μου, οι δυο μας, με ακόμη περισσότερο…
girls talk – κουτσομπολιό.
Με αγάπη
Mamatsita
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook
Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο instagram
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.