«Λουκουμάδες» με ένα υλικό

MamaTsita
«Λουκουμάδες» με ένα υλικό

Αν έχεις ξεμείνει από ιδέες για το Κυριακάτικο πρωινό, που φυσικά οφείλεις να μην το παραβλέπεις (ότι ώρα κι αν ξυπνήσεις) και θέλεις να κάνεις κάτι άλλο πέραν των αυγών ή των pancake, νομίζω πως θα βρεις αυτή την ιδέα των «λουκουμάδων», ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!

Κι εδώ που τα λέμε δεν είναι μόνο για το Κυριακάτικο πρωινό.

12767617 971476916254778 1306485012 n

Είναι και για την απογευματινή λιγούρα, είναι και για το παιδικό πάρτι, είναι και για τον καφέ με την φίλη σου, είναι γενικώς!!!

Το γεγονός επίσης πως για να τους ετοιμάσεις χρειάζεσαι μόνο ένα, ναι καλά διάβασες, μόνο ένα υλικό κι ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος, αυτό νομίζω πως θα σε βάλει σε ακόμη μεγαλύτερο πειρασμό για να τους φτιάξεις.
Εμένα πάντως με ενθουσίασε!!!

Για να φτιάξεις λοιπόν κι εσύ αυτούς τους λουκουμάδες, θα χρειαστείς τα εξής πάρα πολλά, σημείωσε
σφολιάτα & σπορέλαιο.

12782381 971693916233078 1253667358 n
12769453 971693792899757 1739846374 n1

Ξετυλίγεις την σφολιάτα, η οποία θα πρέπει να είναι παγωμένη,* δεν την απλώνεις και διατηρείς το δίπλωμα που είχε μέσα στην συσκευασία της.

Κόβεις τη σφολιάτα με στρογγυλό κουπάτ και κάνεις με ένα μικρότερο κουπάτ μια τρύπα στη μέση.

Αν δεν έχεις μικρότερο κουπατ, χρησιμοποίησε το καπάκι από ένα πλαστικό μπουκαλάκι νερού ή αναψυκτικού.

Κι εγώ αυτό έκανα.

Από εδώ και πέρα η διαδικασία είναι ίδια με αυτή των κανονικών λουκουμάδων.

12767709 971693929566410 1375623582 n

Δηλαδή, τηγανίζεις σε μπόλικο σπορέλαιο το οποίο έχει ζεσταθεί καλά για ένα λεπτό περίπου, γυρνώντας τους «λουκουμάδες» αρκετές φορές για να ψηθούν μέχρι μέσα. Τους τοποθετείς σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και μόλις έτοιμοι για σερβίρισμα τους ραντίζεις με μπόλικο μελάκι και κανελίτσα.
Προετοιμάσου! Θα γίνουν ανάρπαστοι!!!

12782243 971474096255060 2131843027 n1


Με αγάπη

Mamatsita

Tip1* Αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένη σφολιάτα μην την αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όπως σου ανέφερα και παραπάνω, θα πρέπει να είναι κρύα.

Tip 2 Ότι σου περισσέψει από το φύλλο της σφολιάτας, το ξαναπλάθεις, το ανοίγεις με τον πλάστη και ξαναφτιάχνεις «λουκουμάδες».

Tip 3 Εκτός από μέλι και κανέλα, τους σκέφτομαι και με σιρόπι σοκολάτας ή και με γλάσο βανίλιας.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook

Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο instagram

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.