Χοιρινό γιουβέτσι με κριθαράκι Melissa Χρυσή Επιλογή

Χοιρινό γιουβέτσι με κριθαράκι Melissa Χρυσή Επιλογή

Για όλα τα κορίτσια που θα ετοιμάσουν ρομαντικό δείπνο για παραδοσιακά αγόρια!

Για μία βραδιά αξέχαστη που θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους!

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία Κριθαράκι μέτριο Melissa Χρυσή Eπιλογή
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • 1 ½ πρέζα αλάτι
  • 1 ½ πρέζα πιπέρι
  • 1 ½ πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:


  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
  • Τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνει.
  • Προσθέτουμε το χοιρινό και το σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλα, το τοματάκι, το βούτυρο και 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας.
  • Μεταφέρουμε όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε 1 ακόμη ποτήρι νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά. Αν το κριθαράκι πιει γρήγορα όλο του το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα.