Πέννες Melissa Χρυσή Επιλογή με μελιτζάνες και χαλούμι
Η απόλυτη μεσογειακή συνταγή που θα τέρψει τόσο τον ουρανίσκο όσο και την όραση του αγαπημένου μας.
Μία ασφαλής επιλογή για ένα δείπνο άκρως περιποιητικό και για όλες εσάς που θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε!
Συστατικά:
- 1 συσκευασία Πέννες ριγέ Melissa Χρυσή Eπιλογή
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 200γρ χαλούμι ψημένο και κομμένο σε κύβους
- 1 ½ κ.σ. κάπαρη
- 1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη
- 200gr ντοματάκι ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε την μελιτζάνα στο αλάτι για ½ ώρα και μετά την ξεπλένουμε καλά.
- Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει.
- Προσθέτουμε την μελιτζάνα.
- Μετά από 2 λεπτά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, την πιπεριά, την ντομάτα και το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κάπαρη και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την ρίγανη και σβήνουμε με κρασί.
- Ταυτόχρονα έχουμε βράσει και σουρώσει τις πέννες.
- Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα και το χαλούμι με τα καυτά ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.