Λαζάνια με διάφορα λαχανικά για τους σπεσιαλίστες
Επειδή ο έρωτας όντως περνάει από το στομάχι, για όλες εσάς που έχετε "λιώσει" τις κατσαρόλες σας για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας, και θέλετε για το δείπνο του Αγ. Βαλεντίνου να κάνετε το κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο με pasta, τα λαζάνια είναι η επιλογή που πρέπει να ακολουθήσετε.
Γιατί τα λαζάνια για να γίνουν σωστά και ζουμερά, θέλουν αρκετές παρασκευές που θα τα πλαισιώσουν και θα πρέπει να συνδυαστούν πολλά υλικά και σωστά. Εμείς δοκιμάσαμε την πιο νόστιμη συνταγή και εσείς απλά βάλτε το μεράκι και την αγάπη σας. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!
Συστατικά:
- 14 φύλλα Melissa Λαζάνια με αυγά
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 καρότο τριμμένο
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 300 γρ. σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 ½ κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 2 φλιτζάνια κασέρι χοντροτριμμένο
- 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι μανούρι
- 1 κ.γ. βασιλικό
- 1 ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- 200 γρ. ζαμπόν
- 1 κύβο ζωμού λαχανικών
Για την μπεσαμέλ
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 ποτήρια γάλα
- 3 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι.
- Ρίχνουμε τo σκόρδο, το καρότo, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την πιπεριά, τα πράσα και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι, το μανούρι, 1 φλιτζάνι κασέρι και την μισή κρέμα.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε την σάλτσα, 1 ποτήρι νερό, τον κύβο, τον βασιλικό και λίγο αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι για την μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μετά, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Έτοιμη και η μπεσαμέλ.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε λίγη από την κόκκινη σάλτσα.
- Στρώνουμε μία σειρά λαζάνια, από πάνω στρώνουμε την σάλτσα λαχανικών με το ζουμί τους και πασπαλίζουμε με ½ φλιτζάνι τυρί. Στρώνουμε ακόμη μια στρώση λαζάνια και από πάνω το μείγμα σπανάκι και το ζαμπόν. Απλώνουμε ακόμη μια στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα λαχανικών και ½ φλιτζάνι τυρί. Βάζουμε την τελευταία στρώση λαζάνια. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα λαζάνια . Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με ½ φλιτζάνι τυρί. Στρώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τυρί.
- Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Είναι λίγο δύσκολη συνταγή αλλά μόλις την δοκιμάσεις θα δεις ότι αξίζει τον κόπο!