Η πιο θολή φωτογραφία δείχνει πως το «χαμόγελο» έχει μια πολύ βαθύτερη έννοια από την προφανή

Δήμητρα Δάγλα
Η πιο θολή φωτογραφία δείχνει πως το «χαμόγελο» έχει μια πολύ βαθύτερη έννοια από την προφανή

Άραγε, υπάρχει κάτι που να αξίζει περισσότερο από ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο;

Σε όσα μέρη και αν έχω πάει, η καρδιά μου πάντα θα χτυπάει πιο δυνατά στο Παρίσι. Και αυτό, διότι τον προηγούμενο χρόνο, πήρα το μεγαλύτερο ρίσκο της ζωής μου, μεγαλύτερο μέχρι πέρυσι δηλαδή: Να φύγω για σπουδές Erasmus στο εξωτερικό.

Στο Παρίσι, στην πόλη με τον γκρίζο ουρανό, έζησα τις πιο ηλιόλουστες μέρες μου, δημιούργησα τα πιο αληθινά μου χαμόγελα, ή μάλλον μου τα δημιουργούσαν καθημερινά οι γύρω μου. Ήταν οι άνθρωποι που άγγιξαν την καρδιά μου, οι άνθρωποι που από «τέλειοι ξένοι» έγιναν… οι τέλειοι γνωστοί, μιας και όλοι γελούσαμε στην ίδια γλώσσα: Αυτή του αληθινού χαμόγελου. «Μην με ξεχάσεις» ήταν η υπόσχεση που δώσαμε, όταν έπρεπε να αποχαιρετιστούμε και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ήξερα πως πάντα θα επέστρεφα στο δικό μου Παρίσι.

Αυτό και έκανα τα φετινά μου γενέθλια. Ήταν 23 Σεπτεμβρίου και οργανώσαμε το πιο sparkling πάρτι στην εστία μας, με τα δωμάτια των 20 τ.μ. που μπόρεσαν να χωρέσουν όλες τις εμπειρίες μας το προηγούμενο εξάμηνο. Και παρότι είμαι γνωστή birthday queen, ήταν το πρώτο πάρτι που δεν σκέφτηκα να βγάλω φωτογραφίες, απλά… προέκυψαν. Η αγαπημένη μου, λοιπόν, από αυτά τα γενέθλια ήταν με τον φίλο μου, τον Bogdan. Γιατί; Διότι, με κάποιον μάλλον «μαγικό», και λίγο θολό θα έλεγα, τρόπο απεικόνισε ακριβώς αυτό που αισθανόμουν: Πως η καρδιά μου χαμογελάει, ή μάλλον ότι εγώ «Χαμογελάω από καρδιάς».

Το «κλειδί» της μοναδικότητας μου είναι το πραγματικό μου χαμόγελο

Ήξερα, πως μετά από αυτήν την εμπειρία, εγώ δεν θα ήμουν ποτέ ξανά η ίδια. Διότι, οι άνθρωποι που έζησα μαζί τους, μου έμαθαν ότι στιγμές σαν αυτές δεν είναι καθόλου δεδομένες και με έκαναν να καταλάβω πώς είναι να χαμογελάς από την καρδιά σου. Ακόμη λοιπόν κι αν κάποια στιγμή μέσα στην έντονη καθημερινότητά μου το ξεχάσω, ξέρω πως μπορώ να επιστρέφω σε αυτούς για να μου το υπενθυμίζουν.

DIMITRA-2.png

Ο φίλος μου ο Bogdan είναι σχεδιαστής μόδας στο Παρίσι. Ξέρετε τι μου έλεγε κάθε φορά που του ζητούσα συμβουλές για το styling μου; Να χαμογελάω και ότι αυτό είναι το πιο δυνατό μου σημείο. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχω τα τέλεια, ίσια δόντια για να δείχνω λαμπερή και όμορφη, αρκεί να φροντίζω για την υγεία τους με την αγαπημένη μου AIM, για να συνεχίσω να μοιράζω τα χαμόγελα μου, όπως έκανα στο Παρίσι «μου».

Και έτσι, από τη γυναίκα που δεν χαμογελούσε ποτέ, τώρα ξαφνικά μεταμορφώθηκα στη γυναίκα που ξέρει και χαμογελάει πραγματικά, πέρα από τις φωτογραφίες. Και αυτό, διότι κατάλαβα πως μία αψεγάδιαστη εικόνα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα «θολό» βαθύ χαμόγελο.

Ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο είναι όλα όσα χρειαζόμαστε

Άραγε, υπάρχει κάτι που να αξίζει περισσότερο από ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο; Η απάντηση είναι «όχι!» και τώρα το γνωρίζω πολύ καλά. Γνωρίζω πως το πιο σημαντικό είναι να φροντίζουμε όλα όσα κρύβονται πίσω από την πρώτη μας εικόνα, δηλαδή τις ανάγκες μας, τα συναισθήματα μας, όσα μας κάνουν χαρούμενες και φυσικά την υγεία των δοντιών μας.

Η εμφάνιση, άλλωστε, είναι κάτι που χάνεται! Σημασία έχει να δίνουμε προσοχή στο «κομμάτι» της υγείας μας και αυτό, μας υπενθυμίζει καθημερινά η AIM με τη νέα της καμπάνια με τίτλο «Πέρα από τα μπροστινά μας δόντια». Στην καμπάνια της, το χαμόγελο μας, είναι αυτό που κουβαλάει τις στιγμές ολόκληρης της ζωής μας, από την παιδική μας ηλικία, τότε που είχαμε τα πιο παράξενα δόντια ή δεν είχαμε καθόλου έως και σήμερα.

CHRISTINA-3.jpg

Διότι τελικά, το χαμόγελό μας είναι το πιο δυνατό μας σημείο σε κάθε μας στιγμή, είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστές και μας χαρακτηρίζει και για να συνεχίσει να το κάνει, εμείς πρέπει να το φροντίζουμε, έχοντας φυσικά στο πλευρό μας την AIM.

To Παρίσι, οι φίλοι που συνάντησα και ξέρω καλά πως δεν πρόκειται να με ξεχάσουν, τα πρωινά στο δωμάτιο των 20 τ.μ., τα ξενύχτια, τα γενέθλια και φυσικά, όλα τα συναισθήματα που ζούσα «στο κόκκινο», είναι αυτά που με κάνουν να χαμογελάω από την καρδιά μου εδώ και έναν χρόνο. Και αν ψάχνεις και εσύ τον λόγο που θα σε κάνει να χαμογελάς αληθινά, ρίξε μία ματιά στη νέα καμπάνια της AIM, που μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να χαμογελάμε «πέρα από τα μπροστινά μας δόντια» με το υγιές και λαμπερό μας χαμόγελο.