Ριζότο με μανιτάρια: Γιορτάζουμε τη Mushroom Day με τον πιο νόστιμο τρόπο

Ριζότο με μανιτάρια: Γιορτάζουμε τη Mushroom Day με τον πιο νόστιμο τρόπο

Αλήθεια, είσαι και εσύ από αυτούς που λατρεύουν τα μανιτάρια και τα αναζητούν με κάθε τρόπο όπου και να πάνε;

Αν ναι, σου έχουμε καλά νέα, καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Μανιταριών είναι εδώ και μαζί της γιορτάζουμε όλοι εμείς που προσπαθούμε να τα «χωρέσουμε» σε κάθε πιάτο μας.

Βλέπεις, γνωρίζουμε καλά πως τα μανιτάρια, εκτός του ότι είναι πεντανόστιμα -haters will hate, είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους είναι vegans. Τη φετινή Mushroom Day, λοιπόν, θα την τιμήσουμε όπως της αρμόζει. Aka μαγειρεύοντας την αγαπημένη μας συνταγή για ριζότο με μανιτάρια.

Και επειδή, θέλουμε πάντα να σου βρίσκουμε τις καλύτερες επιλογές, έχουμε να σου προτείνουμε την πιο νόστιμη συνταγή για την περίσταση και είμαστε σίγουρες ότι θα μας ευχαριστείς! Αρκεί, φυσικά, να έχεις στο δεξί σου χέρι… την Knorr!

Το ριζότο μανιταριών που θα καθιερώσεις σε κάθε σου… Mushroom Day -και όχι μόνο

Εκτός από λάτρεις των μανιταριών, τυγχάνει να αγαπάμε ιδιαίτερα και το ριζότο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το top πιάτο για εμάς είναι το ριζότο μανιταριών και μας αρέσει τόσο, που δεν υποσχόμαστε πως θα περιμένουμε μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα Μανιταριών για να το απολαύσουμε. Επειδή, λοιπόν, εμείς δεν κρατάμε μυστικά, έχουμε βρει την πιο γευστική και εύκολη συνταγή ριζότο μανιταριών που τον φετινό Νοέμβρη… θα σας ενθουσιάσει!

Τα υλικά είναι τα εξής:

Για τον Ζωμό:

Για το ριζότο:

  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. από διάφορα είδη μανιταριών
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 250 γρ. ρύζι
  • 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1730208013923-885556913-image003.jpg

Πριν ξεκινήσει η βασική διαδικασία της συνταγής, καλό είναι να έχεις έτοιμα όλα τα υλικά που χρειάζονται. Δηλαδή, θα πρέπει να κόψεις το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και το πράσο σε λεπτές φέτες. Μετά από αυτήν την προετοιμασία, είσαι έτοιμη να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα και να ξεκινήσεις το μαγείρεμα.

Η πρώτη σου κίνηση, λοιπόν, είναι να φροντίσεις για τον ζωμό. Τι κάνεις, δηλαδή; Βάζεις το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνεις μέχρι να βράσει. Προσθέτεις τον Knorr Κύβο μανιταριών με ένα αυγοδάρτη και ανακατεύεις καλά μέχρι να διαλυθεί σε όλο το νερό. Έπειτα, διατηρείς το σκεύος ζεστό στο πλάι και σειρά έχει το ριζότο.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζεις το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρεις το κρεμμύδι με το πράσο σε μέτρια ένταση, μέχρι να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και μετά το ρύζι. Με μια σπάτουλα το «γυαλίζεις» από όλες τις πλευρές. Αυτό που θέλεις, είναι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Έπειτά, προσθέτεις τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια και μαγειρεύεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να χάσουν όλο τον όγκο τους.

Συνεχίζοντας, προσθέτεις μικρές ποσότητες από τον ζωμό και ανακατεύεις. Κάθε φορά που εξατμίζονται τα υγρά από το τηγάνι πρέπει να προσθέτεις την επόμενη δόση. Επαναλαμβάνεις μέχρι το ρύζι να πιει όλο τον ζωμό. Αμέσως μετά, ρίχνεις την τριμμένη παρμεζάνα απευθείας μέσα στο τηγάνι και ανακατεύεις. Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις και πάλι καλά. Στο τέλος, ως συνήθως, δοκιμάζεις και προσθέτεις όσο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι θεωρείς πως χρειάζεται. Η τελική λεπτομέρεια, η οποία κάνει και τη διαφορά, είναι το φρέσκο θυμάρι που χρειάζεται να βάλεις. Τώρα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσουμε πως αισίως ολοκλήρωσες τη συνταγή και είσαι έτοιμη να τη σερβίρεις και να λάβεις τα καλύτερα σχόλια από όλους. Enjoy!

Βλέπεις, είμαστε food lovers και εκτιμάμε λίγο παραπάνω τις παγκόσμιες ημέρες φαγητών. Επειδή, όμως, είμαστε και mushroom lovers, η Παγκόσμια Ημέρα Μανιταριών είναι γιορτή για εμάς και την τιμάμε όπως της αξίζει: Με ριζότο μανιταριών και την παρέα των αγαπημένων μας ανθρώπων. Για αυτό, κράτα σημειώσεις και μην διστάσεις να δοκιμάσεις και εσύ την πιο γευστική συνταγή με ριζότο και την πολύτιμη βοήθεια της Knorr, που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς «κάλυκες» όλων. Trust us!