Κάνουμε ρεβεγιόν στο Ψυχικό με ιταλική φινέτσα και ευφάνταστα πιάτα από τον Μιχάλη Νουρλόγλου

Νέλλη Καλαμαρά
Κάνουμε ρεβεγιόν στο Ψυχικό με ιταλική φινέτσα και ευφάνταστα πιάτα από τον Μιχάλη Νουρλόγλου

Ριζότο με αχλάδια, pizzeti με βουβαλίσιο ταρτάρ, λαζάνια με μπολονέζ αγριογούρουνο και πολλά ακόμη μας περιμένουν στα εορταστικά μενού του αγαπημένου μας Barolo στο Παλαιό Ψυχικό.

Τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι πάντα ένα θέμα που γεννά διλήμματα στην παρέα, αφού πάντα υπάρχει εκείνος που θέλει να «κάνουμε παραδοσιακά Χριστούγεννα στο σπίτι!», αυτός που «Δεν ξέρω αν θέλω να βγω, θα γίνεται παντού χαμός» και ο άλλος που «Τι δεν θα κάνουμε πάρτι;», όλοι όμως οι παραπάνω συνήθως θέλουν να μαγειρέψει κάποιος άλλος, να ψωνίσει κάποιος άλλος και κυρίως να συμμαζέψει κάποιος άλλος.

IMG-20231211-WA0004.jpg

Για αυτό στη δική μου τουλάχιστον παρέα τα έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά χρόνια τώρα, και κάνουμε ρεβεγιόν στα εστιατόρια εκείνα που νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, εάν το σπίτι μας ήταν ένα τέλεια στολισμένο, φιλόξενο και ζεστό μέρος με άψογο σέρβις και κυρίως κορυφαίο φαγητό. Εδώ που τα λέμε, ποιος είναι πιο πιθανό να πετύχει τη γέμιση στον κόκορα, εγώ ή ο Μιχάλης Νουρλόγλου; Και αυτές τις γιορτές λοιπόν ψηφίζουμε Barolo Athens και μοιραζόμαστε μαζί σου τα μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για να είσαι έτοιμη και διαβασμένη, πριν πάρεις τις αποφάσεις σου!

Screenshot-2023-12-13-182007.jpg

X-mas Eve

-Welcome drink: Kir Royale Prosecco, Zardetto

-Σούπα βελουτέ παστινάκι με ψημένο ραντίτσιο, καπνιστή pancetta και μέλι με χειμωνιάτικα μπαχαρικά

-Σαλάτα από τρυφερά φύλλα, kale, ψητό κουνουπίδι, μαριναρισμένες σταφίδες, πράσινο μήλο και βινεγκρέτ από ξύδι σαμπάνιας

-“Πίτα” με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα και μπεσαμέλ πατάτας με τυρί provolone picante

-Risotto bianco με αχλάδια μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί και πεκορίνο με τρούφα

-Pizzeti με Roast beef, καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί caprine

Κυρίως

Σιγοψημένο στήθος κόκορα με τη γέμισή του, πουρέ γλυκοπατάτα-miso και σάλτσα cranberries

ή

Λαβράκι φιλέτο με γλάσο ροδιού, ψητή κολοκύθα, μπροκολίνι και σάλτσα με τζίντζερ, μέλι και κουκουνάρι

Επιδόρπιο

Tiramisu κάστανο

Screenshot-2023-12-13-182311.jpg

New Year’s Eve

-Welcome drink: Champagne Brut Classic, Deutz

-Σούπα βελουτέ από αγκινάρες Ιερουσαλήμ με αχλάδι, καρπό του κακάο και καβουρδισμένα φουντούκια

-Σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί, baby φασολάκι, ψητά παντζάρια, ρόδι, καραμελωμένο αμύγδαλο και dressing μανταρίνι

-Ριζότο κολοκύθας με ψητές γαρίδες μαριναρισμένες με tandoori και φρέσκια βανίλια

- Pizzeti με βουβαλίσιο ταρτάρ, stracciatella, λεμόνι και μυρωδικά

Κυρίως

Λαζάνια rotolo με μπολονέζ αγριογούρουνο, κάστανα, δαμάσκηνα και καραμελωμένα κρεμμυδάκια εσαλότ

ή

Φρέσκος μπακαλιάρος ψητός, καρότα σιγομαγειρεμένα σε βαλσάμικο, πολέντα με σαφράν και φουντούκι και σάλτσα βουτύρου με μασκαρπόνε

ή

Φιλέτο Tournedos με σιγομαγειρεμένα φιρίκια, ψητό αντίβ και μαριναρισμένες σταφιδες

Επιδόρπιο

Tortino al cioccolato, καραμέλα βουτύρου με σοκολάτα Valrhona Guanaja, πεκάν και ανθό αλατιού

Info: Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό, 210 6717600. Το μενού των Χριστουγέννων κοστίζει 75€ το άτομο και της Πρωτοχρονιάς 95€ το άτομο.