Rick’s Steakhouse: Νοσταλγική διάθεση και αυθεντική αμερικανική κουζίνα με γαλλικά twists
The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο ατμοσφαιρικό Rick’s Steakhouse στο Κεφαλάρι που μας ταξιδεύει αβίαστα στη Νέα Υόρκη των ‘30s.
Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά
Υπάρχουν μερικές «νέες αφίξεις» που εξαρχής δείχνουν πως ήρθαν για να μείνουν. Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία εμπίπτει το πανέμορφο Rick’s Steakhouse στην καρδιά του Κεφαλαρίου, που μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο παρουσίας έχει κατορθώσει να συζητιέται για όλους τους σωστούς λόγους.
Με το που περάσαμε το ατμοσφαιρικό κατώφλι του εστιατορίου συμφωνήσαμε απευθείας πως το πρώτο πράγμα που μας κερδίζει εδώ είναι το setting, που σαν σκηνικό από παλιά καλή αμερικανική ταινία μας τηλεμεταφέρει στην Νέα Υόρκη των ‘30s. Άλλωστε και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μπαρ της θρυλικής κινηματογραφικής επιτυχίας Casablanca.
Τα old-school charm vibes μιλούν απευθείας στην καρδιά μας, με τον φλογερό κατακόκκινο χώρο της σάλας να μας προδιαθέτει για όμορφες βραδιές ουσιαστικής φιλοξενίας, τον πιανίστα μπροστά στο εντυπωσιακό τζάκι να τραγουδά As Time Goes By και να μας βάζει στο κλίμα, τα ασπρόμαυρα πορτραίτα του Χάμφρει Μπόγκαρτ και του Φρανκ Σινάτρα να μας χαμογελούν από τους τοίχους και τα λινά τραπεζομάντηλα, τις λευκές στολές του προσωπικού και τα customised πιάτα να μας θυμίζουν πως η αβίαστη κομψότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια θα είναι για πάντα στοιχεία τόσο επίκαιρα όσο και καίρια.
Στο ατομοσφαιρικό Rick’s λοιπόν ο Executive Chef της S-One Hospitality Δημήτρης Σταμούδης έχει ετοιμάσει ένα μενού με νοσταλγική αύρα και βαθιά νοστιμιά, το οποίο εκτελεί με περισσή τέχνη ο Chef de Cuicine Μιχαήλ Άγγελος Ανδριανάκης. Φυσικά ο Θανάσης Σταμούδης έχει βάλει την πιο γλυκιά πινελιά στο εξαιρετικό μενού με τα ασυναγώνιστα γλυκά του, τα οποία ομολογούμε πως μας έκαναν για ακόμη μία φορά να υποκύψουμε στον πειρασμό και να αφεθούμε στην απόλαυση.
Η κουζίνα πατάει σε σαφείς αμερικανικές βάσεις και προσφέρει πιάτα που ξεχωρίζουν για τη βαθιά νοστιμιά τους και την comforting διάστασή τους, ενώ δεν λείπουν τα γαλλικά twists που προσδίδουν αυτό το «κάτι» που κάνει τελικά το μενού να κερδίζει τις εντυπώσεις με τις ραφινάτες και κομψές γεύσεις του. Το κρέας και οι premium κοπές φυσικά και έχουν τον πρώτο λόγο στο μενού -steakhouse γαρ- όμως iconic πιάτα όπως οι γαρίδες cocktail και το crab cake δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από ένα concept-ύμνο στην επιστροφή στη νοσταλγία.
Να σημειώσουμε πως μπορεί το χειμώνα να μην χορταίνουμε την κομψή εσωτερική σάλα με το κεντρικό και άκρως γοητευτικό μπαρ να δίνει το τέμπο, αλλά όταν το επιτρέπει ο καιρός δεν μπορούμε να αντισταθούμε και στον εξωτερικό χώρο, που μας βοηθά να χαλαρώσουμε κάτω από τα υπερμεγέθη δέντρα του Κεφαλάρίου.
Το μενού είναι αρκετά εκτενές ώστε να καλύπτει κάθε γευστική προτίμηση αλλά και αρκετά συνοπτικό ώστε να μην μπερδεύει με υπερπροσφορά επιλογών. Εμείς βέβαια δεν φημιζόμαστε για την εγκράτειά μας στο καλό φαγητό και έτσι δοκιμάσαμε πολλά και διαφορετικά, ώστε να έχουμε πλήρη και εμπεριστατωμένη άποψη.
Αρχής γενομένης με το βελούδινο Beef carpaccio Black Angus Αμερικής με ελαιόλαδο, λεµόνι και παγωτό µουστάρδα, που μαρτυρά την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης του από την πρώτη μπουκιά και κερδίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων με το παγωτό μουστάρδα να λιώνει και να αλείφεται ιεροτελεστικά πάνω στο premium και τέλεια λεπτοκομμένο κρέας.
Εξαιρετικά νόστιμο το Brie de Meaux truffle ψητό στο φούρνο με γλάσο Porto και μπαγκέτα ψωμιού. Παίρνουμε την τραγανή ξεροψημένη φέτα από μπαγκέτα και τοποθετούμε πάνω την προσωπική μας μπουκίτσα από το λιωμένο τυρί για υψηλά επίπεδα απόλαυσης συνοδευόμενης από τα αρμόζοντα ηχητικά εφέ ικανοποίησης.
Το στοιχείο της νοσταλγίας και του ταξιδιού σε μία άλλη, κομψότερη, εποχή αντικατοπτρίζεται φυσικά όχι μόνο στο design και τη διακόσμηση αλλά και στο μενού με πιάτα, όπως τα φινετσάτα Ψητά στρείδια ‘Rockefeller” fine de Claire με βούτυρο, σπανάκι, μαϊντανό και τριμμένη φρυγανιά.
Στο ίδιο ακριβώς κλίμα οι Γαρίδες cocktail με αβοκάντο, lime και κόλιανδρο ξεσηκώνουν κύματα ενθουσιασμού και γίνονται αφορμή για viral stories, αφού θυμίζουν κάτι από τα παιδικά μας χρόνια και τις οικογενειακές εξόδους μας στα «καλά» εστιατόρια της εποχής.
Τέλεια τραγανό απέξω και χωρίς ίχνος λαδιού το λαχταριστό Crab cake με remoulade sauce, με το οποίο κλείσαμε το section των ορεκτικών, φυσικά με τη συμφωνία πως θα επιστρέψουμε άμεσα για να δοκιμάσουμε και αυτά που δεν χωρούσαν στο άψογα στρωμένο τραπέζι μας εκείνη την ημέρα.
Στα κυρίως τα πράγματα σοβαρεύουν επικίνδυνα με τις επιλογές από το Meat Bar. Εμείς επιλέξαμε ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος Bone in Prime Rib, αριστοτεχνικά ψημένο, το οποίο και συνοδεύσαμε με σπανάκι σωτέ, σπαράγγια και μία τέλεια δεμένη pepper sauce.
Όχι, φυσικά και δεν απαρνηθήκαμε το πιο αγαπημένο μας side, τις λεπτοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες, αλλά αυτές τις κρατήσαμε για την τραγανή απέξω και ζουμερή στο εσωτερικό Κοτολέτα κοτόπουλου με dijon mayo.
Εννοείται πως δεν αντισταθήκαμε ούτε στο Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι που λιώνει στο στόμα και σπάει με το κουτάλι συνοδευόμενο από στην εντέλεια μαγειρεμένα linguini και roquefort.
Μετά από ένα τέτοιο δείπνο μία ματιά στο dessert menu είναι επιβεβλημένη, όμως εμείς, όπως εύκολα μπορείτε να υποθέσετε, δεν περιοριστήκαμε στη ματιά, αλλά περάσαμε και στην δοκιμή. Το κολασμένο Croquembouche, ένα βουνό από τραγανά καραμελωμένα σου, κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης και αλμυρή καραμέλα είναι ένα μικρό όνειρο, που δύσκολα επιτρέπει να αφήσει κανείς κάτω το κουτάλι του εάν δεν φτάσει στην τελευταία μπουκιά.
Η ζεστή Apple pie με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και crème anglaise από κανέλα Κεϋλάνης σίγουρα κερδίζει στα σημεία και θέλγει κάθε λάτρη της κλασσικής αμερικανικής μηλόπιτας, στην πιο αναβαθμισμένη και sophisticated εκδοχή της.
Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να σας πούμε πως κάθε Παρασκευή και Σάββατο το Rick’s Steakhouse διαθέτει live μουσική από πιάνο με τραγούδια αρμόζοντα του περιβάλλοντος, κι έτσι και εμείς ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο, αφού μία φορά εδώ σίγουρα δεν είναι αρκετή!
Info: Πεντέλης 1, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 2107548348
Διαγωνισμός
Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly
Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει την απόλυτη εμπειρία Rick’s Steakhouse στο Κεφαλάρι, κερδίζοντας ένα γεύμα αξίας 160 ευρώ για 2 άτομα (Δευτέρα έως Τετάρτη και με ισχύ εξαργύρωσης δώρου 2 μηνών).
Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:
📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr
📍 Follow @queengr, @ricks_athens , @s_one_hospitality& @majenco
📍 Kάντε mention δύο φίλους
Καλή επιτυχία!
Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.
#Ricks #RicksSteakhouse #AmericanCuisine #AmericanSteakhouse #Lunch #Dinner #Cocktails #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #Διαγωνισμος #Giveaway #WeShareFoodLoveAndFeelings #Majenco #Kounelly #AmericanRestaurant #Restaurant #Kefalari #Kifisia
Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ