Ένα πολύ πιθανό σενάριο που μπορεί να κρύβεται πίσω από τον επίμονο πονοκέφαλο

Ένα πολύ πιθανό σενάριο που μπορεί να κρύβεται πίσω από τον επίμονο πονοκέφαλο

Pexels

Ειδικός εξηγεί τον λόγο πίσω από τους επίμονους πονοκεφάλους σου -και πώς να τους αντιμετωπίσεις.

Βασανίζεσαι από πονοκεφάλους και αναρωτιέσαι τί τους προκαλεί; Ψάχνεις μανιωδώς τα συμπτώματά σου στο διαδίκτυο και τελικά αισθάνεσαι ακόμα πιο ανήσυχη από ό,τι πριν στραφείς στο internet για απαντήσεις; Ένας γκουρού της υγείας είναι «εδώ» για εσένα. Ειδικότερα, ειδικός αποκάλυψε ότι οι ακατάπαυστοι πονοκέφαλοι ή οι ημικρανίες θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να συνδέονται με οδοντιατρικό ζήτημα.

Ο διαδικτυακος χρήστης του TikTok @just_smilewi δημοσίευσε ένα βίντεο που εξηγεί τα πάντα περιεκτικά, με την εξής λεζάντα: «Γνωρίζατε ότι οι συχνοί πονοκέφαλοι μπορεί να σχετίζονται με κάτι που δεν πάει καλά με τα δόντια σας;».

Υποφέρεις από ημικρανίες; Αυτά τα 4 πράγματα θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς

«Ο επίμονος εν λόγω πόνος μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους από προβλήματα στα δόντια μας. Μερικές φορές μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Ο πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί τόσο από τα άνω όσο και από τα κάτω δόντια».

«Όταν το δόντι αντιμετωπίζεται σωστά, οι πονοκέφαλοι συχνά εξαφανίζονται. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους "ύποπτους" είναι οι κάτω φρονιμίτες που προκαλούν επίμονους πονοκεφάλους και οι άνω γομφίοι που προκαλούν πόνο στα ιγμόρεια, και η οδοντιατρική έχει στην πραγματικότητα μια ειδικότητα που ονομάζεται στοματική ιατρική που επικεντρώνεται στη θεραπεία των επιπτώσεων των προβλημάτων στοματικής υγείας στο υπόλοιπο σώμα».

Ο ειδικός αφηγήθηκε στη συνέχεια μια ιστορία απο την εποχή που φοιτούσε στην οδοντιατρική σχολή και είχε μια ασθενή που πήγε για επίσκεψη στο ιατρείο όπου ήταν ασκούμενος παραπονούμενη για «έντονους πονοκεφάλους και πόνο στον αυχένα». Μετά τη διενέργεια εξετάσεων, αποδείχθηκε ότι «ένας από τους άνω γομφίους της» προκαλούσε τα προβλήματα.

Στην αφήγησή του εξέφρασε την τότε έκπληξή του για τις ενοχλήσεις της γυναίκας, δεδομένου ότι της είχε τοποθετηθεί σφράγισμα μόλις πριν από ένα μήνα. Το θέμα ήταν ότι ήταν ότι το σφράγισμα ήταν «πολύ ψηλά», προκαλώντας της προβλήματα όταν δάγκωνε.

Με αφορμή το βίντεο πολλοί άνθρωποι που εξακρίβωσαν τον υπαίτιο σχολίασαν. Ένας user είπε: «Μπορώ να πω ότι αυτό είναι αλήθεια. Αφού αφαιρέθηκαν οι φρονιμίτες μου, οι συνεχείς πονοκέφαλοί μου εξαφανίστηκαν».

Είναι η ονειροπόληση καλή για την υγεία μας; Ποια είναι η κακοπροαίρετη εκδοχή και ποια τα 6 οφέλη

Ένας άλλος έγραψε: «Αυτό είναι ακριβώς το βίντεο που έψαχνα πριν από εβδομάδες. Αναρωτιόμουν γιατί είχα συνεχείς ημικρανίες για 2 εβδομάδες συνεχόμενες, οπότε έβγαλα τους φρονιμίτες μου πριν από 7 ημέρες, ελπίζοντας ότι οι πονοκέφαλοι θα φύγουν».

pexels-kubrakuzu-22504638.jpg

Pexels