Ένα νέο bar στα Εξάρχεια σερβίρει street cocktails με βιώσιμη φιλοσοφία

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα νέο bar στα Εξάρχεια σερβίρει street cocktails με βιώσιμη φιλοσοφία

Το Steez των Δημήτρη Γούζιου και Γιάννη Συμεωνίδη στον πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους είναι έτοιμο να μας βάλει στην απόλυτη street cocktail φιλοσοφία.

Τι σημαίνει "Steez"; Προερχόμενη από την argo της Νέας Υόρκης των '90s, το "steez" είναι μια λέξη portmanteau, σύνθεση των λέξεων style & ease, που σημαίνει ότι αφήνεις το στίγμα σου αβίαστα σε ό,τι κάνεις και περιγράφει ακριβώς τη φιλοσοφία του Δημήτρη Γούζιου και του Γιάννη Συμεωνίδη, οπως μετουσιώθηκαν σε αυτήν την ολοκαίνουρια αθηναϊκή άφιξη.

Κολασμένα γλυκά με υγιεινό twist σε ένα ολοκαίνουριο ζαχαροπλαστείο στην Πεντέλη

IMG_6021.jpeg

Με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο του bartending, ο Δημήτρης και ο Γιάννης αποφάσισαν να συμπράξουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους πάνω στην παρασκευή ποτών, την αυθόρμητη και παρεΐστικη φιλοξενία και τη χαλαρή διασκέδαση με τον κόσμο. Όλο το concept βασίζεται στη δημιουργία έξυπνων twists σε classic cocktails, με πρωταγωνιστές τα εποχικα υλικα, που δεν προσπαθούν να τραβήξουν το βλέμμα, αλλά επικεντρώνοται στη γεύση και στην επεξεργασία φρέσκων υλικών αξιοποιώντας τα με όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο τρόπο.

Νέα γευστική εποχή για ένα από τα πιο γνωστά design hotels της πόλης

IMG_6135.jpeg

Στη προσπάθειά τους αυτή έχουν εφαρμόσει το πρόγραμμα "Bring Back - Get Back", δηλαδή το Steez σερβίρει τα ποτά σε πολυκαρβονικά ποτήρια και ο καθένας μπορεί, επαναχρησιμοποιώντας το ποτήρι του για το επόμενο ποτό του (για take away ή για κατανάλωση επί τόπου), να κερδίζει μια συμβολική έκπτωση για τη συνεισφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος. Στην "καντίνα μας”, όπως αποκαλούν ο Δημήτρης και ο Γιάννης το Street Bar στον αριθμό 84 της Θεμιστοκλέους, το ύφος είναι urban και ντύνεται με ήχους '90s Rap, Old School Dancehall και Global Grooves. Το αστικό τοπίο, η φιλοσοφία αλληλεγγύης και η πλατειακή διάθεση των Εξαρχείων είναι οι λόγοι που το Steez δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε καμία άλλη περιοχή της Αθήνας.

Info: Θεμιστοκλέους 84, Εξάρχεια

DPG Network