Karate Kid is 40! Πριν σαράντα χρόνια μάθαμε τη μοναδική κίνηση καράτε που θα μας χρειαστεί ποτέ

Πατούλια Κατερίνα
Karate Kid is 40! Πριν σαράντα χρόνια μάθαμε τη μοναδική κίνηση καράτε που θα μας χρειαστεί ποτέ

Τον Ιούνιο του 1984, η πρώτη ταινία Karate Kid μας έμαθε τη μοναδική κίνηση καράτε που χρειαζόμαστε και πόσο σημαντικό είναι το «wax on, wax off».

Ο Daniel LaRusso, κατά κόσμον Ralph Macchio, κατάφερε να μας συγκινήσει, εμάς τους original Karate Kid Lovers στην επέτειο 40 ετών από την πρώτη ever προβολή της ταινίας Karate Kid 1.

https://www.instagram.com/reel/C8hyLtcxJWU/

Η Elisabeth Shue γίνεται 60 ετών και ξέρει πολύ καλά πως η ομορφιά δεν έχει ηλιακά στεγανά

Karate Kid Saga: Η ιστορία 40 ετών

Η ιστορία του μικρού Daniel που μετακομίζει στην Καλιφόρνια και γνωρίζει τον δάσκαλο Miyagi, δημιούργησε ένα ολόκληρο σύμπαν Karate Kid και Cobra Kai (κaι τηλεοπτικά πια) ενώ μέσα στο 2024 η Sony ανακοίνωσε πως θα δούμε ακόμα μία ταινία Karate Kid. H πιο πρόσφατη ταινία στο φρανσάιζ Karate Kid ήταν εκείνη του 2010 αλλά αξεπέραστες παραμένουν οι τρεις ταινίες Karate Kid με τον Macchio και για να τιμήσει την επέτειο αυτή, ο Cacchio δημοσίευσε ένα βίντεο με την πρώτη δική του audition αλλά και με εκείνη του Pat Morita ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2005.

Η πρώτη ταινία ήταν σε σενάριο του Mark Kamen σε συνεργασία με τον John G. Avildsen, τον σκηνοθέτη του Rocky και με μπάτζετ μόλις 8 εκατομμυρίων δολαρίων, το Karate Kid ξεπέρασε σε κέρδη τα 130,8 εκατομμύρια.

Το Karate Kid 2 του 1986 με μπάτζετ 12,5 εκατομμύρια έφτασε τα 130 εκατομμύρια ενώ η Τρίτη συνέχεια του 1989 με μπάτζετ επίσης 12 εκατομμύρια δεν ξεπέρασε τα 38,9.

Το 1994, ο Pat Morita επανήλθε στον ρόλο του Μιγιάγκι με μαθήτρια την Hilary Swank που μόλις που έβγαλε τα έξοδά του και το 2010 ήρθε η ώρα του Jaden Smith με δάσκαλο τον Jackie Chan aπου έφερε 359.1 εκατομμύρια σε εισπράξεις αλλά δεν άγγιξε τις ψυχές των fans του Karate Kid όσο η πρωτότυπη ταινία.

Η σειρά Cobra Kai που προβάλλεται στο Netflix έφερε πίσω τους αγαπημένους χαρακτήρες του Karate Kid σε μια άλλη συνθήκη πια και επανασύστησε το franchise σε μικρότερες ηλικίες που μπήκαν να δουν τις ταινίες των 80ς για να πιάσουν την ιστορία από το ξεκίνημά της.

Kαι για να πούμε την αλήθεια, ο Ralph Macchio και στο Karate Kid ως έφηβος και με cameos όπως στη σειρά How I Met Your Mother και τώρα πια στο Cobra Kai είναι στην ψυχή πραγματικά ο Daniel LaRusso!

Κι αυτό μας κάνει να τον αγαπάμε ακόμα περισσότερο. Κι ας μην καταφέραμε ποτέ να κάνουμε την κλωτσιά του πελαργού όπως εκείνος.

https://www.instagram.com/p/C6eDCTqBUnJ/