Επική γκάφα στο trailer του Megalopolis: Αποσύρθηκε άρον άρον και ο Coppola ζήτησε συγγνώμη

Instagram/ francisfordcoppola

Ακόμα δεν κυκλοφόρησε και αποσύρθηκε το trailer του Megalopolis. Η Lionsgate ζητά συγγνώμη, αλλά οι κριτικοί έχουν ήδη πει την άποψή τους. 

Ποιος να το περίμενε ότι σε επίσημο trailer ταινίας θα βλέπαμε να συμβαίνει τόσο επική γκάφα που θα σήμαινε την απόσυρση του trailer; Κι όμως αυτό συνέβη στη νέα ταινία του Coppola.

Το trailer του Megalopolis, της επερχόμενης ταινίας του Francis Ford Coppola με τον Adam Driver, αποσύρθηκε, αφού ανακαλύφθηκε ότι περιείχε ψεύτικα αποσπάσματα από κριτικές ταινιών.

«Η Lionsgate ανακαλεί αμέσως το trailer για το Megalopolis», δήλωσε εκπρόσωπος της Lionsgate στο People. «Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους εμπλεκόμενους κριτικούς και από τον Francis Ford Coppola και την American Zoetrope για αυτό το ασυγχώρητο λάθος στη διαδικασία ελέγχου μας. Τα κάναμε θάλασσα. Λυπούμαστε».

«Megalopolis»: Πώς ο Francis Ford Coppola μάς στέλνει ένα μήνυμα μέσω ενός ονείρου που δεν παράτησε

Το εν λόγω trailer κυκλοφόρησε την Τετάρτη 21 Αυγούστου. Περιλαμβάνει φευγαλέα πλάνα από το Megalopolis, καθώς και τίτλους που αποτελούνται από αρνητικές αναφορές για κάποιες από τις προηγούμενες ταινίες του Coppola. Ένα απόσπασμα για τον Νονό, που αποδίδεται στην Pauline Kael στο The New Yorker, λέει ότι η ταινία «μειώνεται από την καλλιτεχνικότητά της». Ένα απόσπασμα του Andrew Sarris από το The Village Voice αναφέρεται σε αυτήν ως «μια πρόχειρη, αυταρχική ταινία».

Ωστόσο, όπως ανέφερε το Vulture, αυτές οι αναφορές δεν βρίσκονται στις γνήσιες κριτικές.

Το trailer διάρκειας 2 λεπτών και κάτι είχε ως στόχο να παρουσιάσει την ταινία ως ένα έργο που θα αντέξει στο χρόνο, όπως και οι υπόλοιπες ταινίες του δημιουργού.

Η ταινία προκάλεσε αίσθηση κατά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο, αποσπώντας ανάμεικτες κριτικές από τους κριτικούς και αντιμετωπίζοντας αναφορές ότι ο Coppola είχε υποτίθεται ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα. Από την πρεμιέρα αυτή απέσπασε ανάμεικτες κριτικές με τον Peter Bradshaw του Guardian να την αποκαλεί «φουσκωμένη, βαρετή και απίστευτα ρηχή ταινία». Η ταινία Megalopolis, που περιγράφεται ως «ένα ρωμαϊκό έπος στη σύγχρονη Αμερική» με πρωταγωνιστή τον Adam Driver, κόστισε στον Coppola 120 εκατομμύρια δολάρια και αγοράστηκε από τη Lionsgate για διανομή στις ΗΠΑ.

Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι: Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza και Shia LaBeouf.

Όπως και να έχει, και παρά τη γκάφα που έγινε στο trailer του Megalopolis, η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα του στη Βόρεια Αμερική στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν από την προβολή του στους κινηματογράφους στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η αντίδραση του κόσμου στη γκάφα

Το κοινό είχε ανάμεικτες αντιδράσεις στα social media, με άλλους να γελούν με τη γκάφα και άλλους να θεωρούν πως δεν έχει σημασία, αφού ούτως ή άλλως ανυπομονούν να βγει η ταινία στους κινηματογράφους.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης