Αν λατρεύεις τον Harry Potter, αυτές οι ταινίες θα σε κάνουν να χαθείς σ' έναν κόσμο γεμάτο φαντασία

Από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στις Ιστορίες δίχως τέλος, αυτές οι ταινίες φαντασίας θα σε κάνουν να αγαπήσεις τη μαγεία κι έναν κόσμο με ξωτικά και πειρατές.

Ο Harry Potter είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών. Για την ακρίβεια βέβαια δεν είναι μία.

Βασισμένη στα ιστορικά μυθιστορήματα της J.K. Rowling, η οκταμερής κινηματογραφική σειρά έχει ως πρωταγωνιστή τον Daniel Radcliffe ως έναν νεαρό μάγο ονόματι Harry, ο οποίος βρίσκεται σε μια συνολική προσπάθεια να νικήσει τον κακό μάγο που σκότωσε τους γονείς του, τον Voldemort (Ralph Fiennes).

Αν και η σειρά ταινιών που έχουν δημιουργηθεί αξίζουν αρκετές επαναλήψεις, βλέποντας ξανά και ξανά καθεμία από αυτές, η αλήθεια είναι πως χρειαζόμαστε και νέο υλικό για να ανανεώσουμε τη φαντασία μας. Δεν σου λέω να απαρνηθείς τις ταινίες του Harry Potter, αλλά απλώς να δώσεις μια ευκαιρία σε μερικές ακόμη ταινίες φαντασίας που θα σε εξιτάρουν, αν δεν τις έχεις δει ακόμα.

Καθώς όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την τηλεοπτική αναβίωση του Harry Potter από το HBO, ώρα να χαθούμε στους κόσμους των πειρατών, των ξωτικών και όχι μόνο.

Movie time! 5 ταινίες για να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά και να απολαύσεις επιτέλους το φθινόπωρο

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

Μια τριλογία φαντασίας με μια ιστορία που προηγείται του εαυτού της, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι ένα προφανές must-watch για κάθε οπαδό του Harry Potter που θέλει να χαθεί σε μια περιπέτεια που είναι εξίσου γεμάτη δράση και μαγεία.

Από αρχαίους δαίμονες μέχρι κακούς μάγους, το ταξίδι του ήρωα Frodo δεν είναι εύκολο, αλλά ευτυχώς έχει τη βοήθεια των φίλων του που τυχαίνει να είναι και οι ίδιοι υπερφυσικές οντότητες. Μάγοι, ξωτικά, χόμπιτ και όχι μόνο, η τριλογία πολλούς από τους ίδιους μαγικούς χαρακτήρες που μπορεί κανείς να βρει στον Harry Potter και προσφέρει ένα γεμάτο δράση θέαμα παρόμοιο (και μερικές φορές ακόμη μεγαλύτερο) από τη μάχη του ίδιου του Harry ενάντια στον Voldemort.

Βασισμένη στο ομώνυμο επικό μυθιστόρημα του J. R. R. Tolkien, η τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών διαθέτει επίσης ένα σύνολο αστέρων όπως οι Orlando Bloom, Ian McKellen, Cate Blanchett, Sean Astin και Viggo Mortensen.

Πειρατές της Καραϊβικής

Με τον Johnny Depp στον εμβληματικό ρόλο του Captain Jack Sparrow, οι Πειρατές της Καραϊβικής είναι γεμάτοι από το χάος μια ομάδας πειρατών που νικούν εχθρούς, υπερφυσικούς και ανθρώπινους.

Από την αντιμετώπιση μυθικών θηρίων όπως ο Kraken μέχρι την απόδραση από το ντουλάπι του Davy Jones, οι Πειρατές της Καραϊβικής πλέκουν τη μυθολογία της πραγματικής ζωής και προσθέτουν τη δική τους ιστορία για να δημιουργήσουν μια άγρια περιπέτεια. Όπως και τα πολλά μυθικά πλάσματα του Harry Potter, έτσι και οι Πειρατές της Καραϊβικής διαθέτουν τα δικά τους τέρατα και τις δικές τους αρχαίες κατάρες, που κάθε λάτρης του μαγικού κόσμου θα απολαύσει.

Ο Depp συνοδεύεται από μια σειρά σταρ σε όλες τις ταινίες, όπως η Keira Knightley, ο Orlando Bloom, ο Stellan Skarsgård και η Penélope Cruz.

Τα Χρονικά της Νάρνια

Όταν τέσσερα αδέλφια, ο Peter (William Moseley), η Susan (Anna Popplewell), ο Edmund (Skandar Keynes) και η Lucy (Georgie Henley), σκοντάφτουν σε μια περίεργη ντουλάπα στο νέο τους σπίτι, ξαφνικά μεταφέρονται σε έναν μυθικό κόσμο που ονομάζεται Νάρνια.

Καθώς περιηγούνται σε αυτόν τον εναλλακτικό κόσμο, τα αδέλφια συναντούν ένα ολόκληρο καστ μαγικών πλασμάτων, από κάστορες που μιλούν μέχρι ένα βασιλικό λιοντάρι που ονομάζεται Aslan (με τη φωνή του Liam Neeson).

Βασισμένο στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του C.S. Lewis, τα Χρονικά της Νάρνια διαθέτουν πολλά από τα λατρεμένα χαρακτηριστικά του Harry Potter, από τα κάστρα μέχρι τα ξόρκια και όλα τα ενδιάμεσα. Η Greta Gerwig αναμένεται επίσης να σκηνοθετήσει μια αναβίωση για το Netflix.

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών

Βασισμένο στο ευρέως δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων, το «Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves» περιλαμβάνει τους Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis και Hugh Grant σε μια ιστορία που ξεπερνάει τα όρια της ζωής και είναι γεμάτη ξεκαρδιστικά αστεία.

Η ταινία ακολουθεί έναν κλέφτη ονόματι Edgin Darvis (Pine), ο οποίος συνεργάζεται με ένα γελωτοποιό σύνολο τυχοδιωκτών για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να ανακτήσουν ένα χαμένο κειμήλιο. Όμως η αποστολή τους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αρκετά εμπόδια, καθώς δολοφόνοι, δράκοι και εκδικητικοί μάγοι μπαίνουν στο δρόμο τους.

Το Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves κυκλοφόρησε το 2023 και ενσωματώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά της φαντασίας που μπορεί κανείς να βρει στο Harry Potter, όπως μαγικά πλάσματα και αρχαία ξόρκια που μπορούν να καθορίσουν ή να καταστρέψουν τη μοίρα των χαρακτήρων του.

Ιστορίες δίχως τέλος

Αυτή η κλασική ταινία της δεκαετίας του '80 συνδυάζει την καρδιά με τη φαντασία για να αφηγηθεί μια ιστορία που άντεξε στο χρόνο.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Michel Ende, το The NeverEnding Story ή αλλιώς Ιστορίες δίχως τέλος ακολουθεί ένα νεαρό αγόρι ονόματι Bastian (Barret Oliver) που μια μέρα μπαίνει κρυφά σε ένα βιβλιοπωλείο για να αποφύγει τους εκφοβιστές του σχολείου του.

Καθώς κρύβεται, βρίσκει ένα βιβλίο με τίτλο Ιστορίες δίχως τέλος, το οποίο αναφέρεται σε μια μυθική χώρα που ονομάζεται Φαντασία και απειλείται από ένα κακό σκοτάδι, το Τίποτα. Καθώς ο Bastian διαβάζει, βρίσκει μια αλλόκοτη περιγραφή του εαυτού του στο βιβλίο και αρχίζει να αναρωτιέται αν η Φαντασία είναι όντως αληθινή και αν πρέπει να βρει έναν τρόπο να πάει εκεί για να τη σώσει.

Η ταινία αυτή είναι ένα αριστούργημα από μόνη της και, όπως και ο Harry Poter, επαναπροσδιόρισε το είδος της φαντασίας με πολλούς τρόπους. Θες ένα έπος για να χαθείς μέσα του; Τότε χρειάζεσαι αυτή την ταινία.

Φανταστικά ζώα

Η τριλογία Fantastic Beasts διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν με το Harry Potter και είναι ένα spinoff prequel του αρχικού franchise που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1920.

Ακολουθώντας τον Newt Scamander (Eddie Redmayne), τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα του μαγικού κόσμου σε όλα τα μυθικά θηρία και τέρατα, η σειρά ταινιών καταγράφει την περιπέτεια του Scamander, ο οποίος εξουδετερώνει τα πάντα, από πλάσματα μέχρι κακούς μάγους.

Τα μυστικά του δάσους

Meryl Streep, η Emily Blunt και ο James Corden, ένα σύνολο μεγάλων ηθοποιών που επαναφέρουν το μιούζικαλ του Stephen Sondheim από το Broadway σε μια ταινία φαντασίας για όλη την οικογένεια.

Η ιστορία ακολουθεί κυρίως ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά που ξεκινά να δώσει τέλος σε μια κατάρα που επιβλήθηκε στην οικογένειά τους από μια εκδικητική μάγισσα πριν από πολλά χρόνια. Συνδυάζει ένα σωρό δημοφιλή παραμύθια στην ιστορία του, όπως η Σταχτοπούτα, ο Τζακ και η φασολιά, η Ραπουνζέλ και η Κοκκινοσκουφίτσα, για να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη ιστορία για τις συνέπειες της μοίρας και της μαγείας.

Αν αγαπάς τη μαγεία και τη φαντασία, σίγουρα θα ενθουσιαστείς.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης