Από την Ιταλία με αγάπη: 6 must-watch ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας που θα σε καθηλώσουν

Από την Ιταλία με αγάπη: 6 must-watch ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας που θα σε καθηλώσουν
Instagram/ labiennale

Από το Palazzo del Cinema, το 81ο Φεστιβάλ φέρνει στις οθόνες μας βιογραφικές ταινίες, ψυχολογικά θρίλερ και ερωτικά δράματα. Όλες οι ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας που πρέπει να μπουν στη λίστα σου. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2024 είναι εδώ και αν είσαι ένας πραγματικός σινεφίλ, τότε σίγουρα αντιλαμβάνεσαι την αξία του. Η 81η διεθνής διοργάνωση έρχεται για να επαναφέρει αυτή την αίγλη του κινηματογράφου που τόσο πολύ έχουμε αγαπήσει, προσφέροντας τις πιο αξιομνημόνευτες ερμηνείες, δεδομένου μάλιστα των ταλαντούχων ηθοποιών που εμφανίζονται στο φετινό πρόγραμμα.

Από τη Nicole Kidman μέχρι την Angelina Jolie κι από τον George Clooney μέχρι τον Brad Pitt, το Φεστιβάλ Βενετίας συγκεντρώνει όλους τους σταρ του Hollywood που δίνουν το παρόν τόσο στο κόκκινο χαλί όσο και στις πρεμιέρες των ταινιών τους.

Από ερωτικά δράματα μέχρι ψυχολογικά θρίλερ και διασκευές βιβλίων σε ταινίες, ήρθε η ώρα να μάθεις ποιες είναι οι must-watch ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας που αξίζει να έχουν μια θέση στη λίστα των ταινιών που θα δεις τους επόμενους μήνες.

Ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας που πρέπει να δεις ASAP

Joker: Folie à Deux

Ετοιμάσου να μπεις ξανά στον διεστραμμένο ψυχισμό του Arthur Fleck του Joaquin Phoenix (γνωστού και ως The Joker), καθώς η σκοτεινή ερμηνεία του Todd Haynes για το Gotham επιστρέφει στις οθόνες στο Διεθνές Φεστιβάλ. Σε αντίθεση με οτιδήποτε κι αν έχουμε δει στο παρελθόν, η πολυαναμενόμενη συνέχεια, με τίτλο Joker 2: Folie À Deux, υπόσχεται δύο πράγματα: τη Lady Gaga ως Harley Quinn και μια «μουσική τρέλα».

Αντί για σκηνές δράσης και μια αναμέτρηση με τον Batman, η συνέχεια θα εμβαθύνει στην ψυχική ασθένεια και τις αυταπάτες του πρωταγωνιστή, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία στο φανταστικό νοσοκομείο Arkham State Hospital. Εκεί γνωρίζει τη Harley Quinn, η οποία ξεκινά ως μουσικοθεραπεύτρια πριν αποδεχτεί και ενεργοποιήσει τη διεστραμμένη φαντασία του Joker. Tο ζευγάρι ταξιδεύει μέσα από το τραγούδι σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει τον εαυτό του και τους συγκρατούμενους του. Αυτή η «τρέλα για δύο» αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Maria

Στον πρώτο ρόλο της Angelina Jolie μετά από τρία χρόνια, η σταρ του κινηματογράφου προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά στην όπερα στην ταινία Maria του Pablo Larraín. Η βιογραφική ταινία θα αποδώσει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία της κορυφαίας σοπράνο, Μαρίας Κάλλας, η οποία θεωρείται ως η πιο επιδραστική φωνή της όπερας του 20ού αιώνα. Η Angelina Jolie, η οποία εκπαιδεύτηκε επί έξι μήνες για να ενσαρκώσει την τραγουδίστρια, θα πρωταγωνιστήσει με τεχνική δεινότητα ως βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεύτρια και θα μαγέψει το κοινό, όπως έγινε και στην πρεμιέρα της ταινίας της στο Φεστιβάλ.

8 λεπτά συγκίνησης και αδιάκοπου χειροκροτήματος: Το Φεστιβάλ Βενετίας αποθεώνει την Angelina Jolie

https://www.instagram.com/p/C-ujkr_t8LR/

Wolfs

Ο Brad Pitt και ο George Clooney επανενώνονται (επιτέλους!). Με σκηνοθέτη τον Jon Watts, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει όλα τα Spiderman της Marvel με τον Tom Holland, το Wolfs είναι μια κωμωδία δράσης για δύο «καθαριστές» που τους έχουν προσλάβει να καθαρίσουν και να καλύψουν τον ίδιο φόνο. Τα γεγονότα διαδραματίζονται σε μια χιονισμένη νύχτα στη Νέα Υόρκη, και η φιλία του Pitt και του Clooney που μετράει ένα τέταρτο του αιώνα θα αναδειχθεί μέσα από διαλόγους γεμάτους πειράγματα, φλυαρίες και ξεκαρδιστική κωμωδία. Ανάμεσα στις ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη, σίγουρα αυτή πρέπει να είναι μία από αυτές που θα δεις.

Babygirl

Η Nicole Kidman και ο Harris Dickinson είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του ερωτικού δράματος που θα μας καθηλώσει. Σε σκηνοθεσία της Halina Reijn, η ταινία αυτή θα δείξει την ιστορία μιας υψηλόβαθμης διευθύνουσας συμβούλου που απειλεί να καταστρέψει την καριέρα της και πολλά άλλα, αφού ξεκινά μια φλογερή και τολμηρή σεξουαλική σχέση με έναν νεότερο ασκούμενο της εταιρείας.

Η Reijn υπόσχεται ότι η ταινία θα είναι «πραγματικά καυτή», ενώ η Kidman ζωγραφίζει με μεγάλη πολυπλοκότητα τις αποχρώσεις της δυναμικής της εξουσίας και των απαγορευμένων ειδυλλίων.

https://www.instagram.com/p/C-5WmtVKIr-/

The Room Next Door

Στην πρώτη αγγλόφωνη μεγάλου μήκους ταινία του Pedro Almodóvar, η Tilda Swinton και η Julianne Moore ξεδιπλώνουν την ψυχή τους σε ένα καλαίσθητο και συνάμα ανατριχιαστικό δράμα. Στο The Room Next Door θα δούμε αποξενωμένους φίλους να ξανασυναντιούνται κάτω από περίεργες συνθήκες μετά από χρόνια χωρισμού, έχοντας πάρει διαφορετικούς δρόμους αφού εργάστηκαν στο ίδιο περιοδικό, η επανασύνδεσή τους παίρνει απρόβλεπτες ανατροπές.

Beetlejuice Beetlejuice

Last but not least, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε αυτήν ανάμεσα στις must-watch ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας. It’s showtime και ο Tim Burton παρουσίασε το πολυαναμενόμενο sequel του Beetlejuice στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με το στυλ του καστ της ταινίας να προβάλλεται απολαυστικά στο κόκκινο χαλί. Μετά το κλασικό cult του 1988, ο Michael Keaton, η Winona Ryder και η Catherine O'Hara αναλαμβάνουν ξανά τους εμβληματικούς ρόλους τους ως Betelgeuse (ή αλλιώς το φάντασμα με τα περισσότερα), Lydia Deetz και Delia Deetz αντίστοιχα. Μαζί με την Jenna Ortega - που υποδύεται την κόρη της Ryder, τη Monica Bellucci, τον Willem Dafoe και τον Justin Theroux, τα όρια ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς θα ανοίξουν για άλλη μια φορά για μια περιπέτεια τρομακτικού, ξεκαρδιστικού και κινηματογραφικού στοιχειώματος.