6 ντοκιμαντέρ στο Netflix που θα σου αλλάξουν το mindset περισσότερο απ' όσο φαντάζεσαι

 Άρτεμις Σκούφου
Pexels

Ταινία και... μάθηση πάνε μαζί; Φυσικά και πάνε και αυτά τα ντοκιμαντέρ στο Netflix κάτι έχουν να σου πουν για το mindset σου. Εσύ θα τα δεις;

Στην εποχή του streaming ψυχαγωγίας που κυριαρχούν τα γραφικά δεδομένα, το "Netflix and chill" έχει γίνει το ρητό που περιγράφει τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Γνώριζες, όμως, ότι οι πλατφόρμες streaming διαθέτουν επίσης έναν θησαυρό περιεχομένου; Αν φυσικά έχεις το σωστό mindset.

Ετοιμάσου να προσθέσεις όλες αυτές τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ στη λίστα σου που θα σε κάνει να σκεφτείς, να νιώσεις και να ενημερωθείς καλύτερα για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Το Netflix δεν είναι μόνο για να βλέπεις τα Φιλαράκια - ναι, κι εγώ τα αγαπώ - αλλά και για να εκπαιδεύεσαι σχετικά με τη βιωσιμότητα ή να βυθίζεσαι σε μέρη τόσο μακρινά όσο η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω επιλογές και πάρε μια γεύση από το τι μπορείς να παρακολουθήσεις online τώρα, με συνειδητή απόφαση.

6 influencers που έχουν αλλάξει τρόπο ζωής και μας εμπνέουν να κάνουμε κάτι καλύτερο

Το κοινωνικό δίλημμα

«Έχεις μια νέα ειδοποίηση: σε εκμεταλλεύονται». Τουλάχιστον, αυτό προειδοποιούν οι δημιουργοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο καθηλωτικό ντοκιμαντέρ του Netflix, «Το Κοινωνικό Δίλημμα» με μερικούς να κάνουν λόγο για τη φρανκενσταϊνική φύση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που εκμεταλλεύονται την ψυχική υγεία και τον εθισμό των χρηστών, και τώρα απειλούν τη δημοκρατία μας. Ένα είναι σίγουρο: μετά από αυτό το ντοκιμαντέρ, θα θελήσεις να ελέγξεις τις ρυθμίσεις απορρήτου σου με μεγάλη προσοχή.

Κυνηγώντας Κοράλλια

Το «Chasing Coral» είναι ένα ντοκιμαντέρ που κέρδισε το Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, το οποίο παρουσιάζει την εντυπωσιακή ομορφιά των κοραλλιογενών υφάλων σε εκθαμβωτικά χρώματα, αλλά και τη δραματική καταστροφή αυτών των σύνθετων ζωντανών οργανισμών εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης. Απειλούνται από χημικές ουσίες που βρίσκονται στα αντηλιακά, με τους κοραλλιογενείς υφάλους να λευκαίνονται, αφήνοντας πίσω ένα κενό στο τοπικό οικοσύστημα. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 90% των κοραλλιών θα εξαφανιστούν μέχρι το 2050. Αν δεν χρησιμοποιείς ήδη τα σωστά αντηλιακά, μετά από αυτό το περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ του Netflix σίγουρα θα το κάνεις.

Crip Camp: Καλοκαίρι για Όλους

Παγκοσμίως αναγνωρισμένο, το «Crip Camp» είναι ένα ντοκιμαντέρ για μια καλοκαιρινή κατασκήνωση του 1971, η οποία περιγράφηκε ως ένας χώρος ελευθερίας και επανάστασης, παρόμοιος με το πνεύμα του Woodstock - ένα μαγικό καλοκαίρι που οδήγησε στον ακτιβισμό για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και τη μάχη για νομοθεσία υπέρ της προσβασιμότητας. Συγκινητικό και έντονο, αυτό το ντοκιμαντέρ του Netflix θα σε κάνει να αναρωτηθείς για πολλά και να θες να ανοίξεις κι εσύ τον δρόμο για περισσότερη ισότητα.

Brave Blue World

Ο Matt Damon, ακτιβιστής για το καθαρό νερό και συνιδρυτής του water.org, συνεργάζεται με άλλες διασημότητες, όπως ο Liam Neeson και ο Jaden Smith, σε αυτό το ντοκιμαντέρ για την κρίση του νερού. Μέχρι το 2025, τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν σε περιοχές με έλλειψη νερού. Από την επαναχρησιμοποίηση μέχρι την παραγωγή ενέργειας, η ταινία εξερευνά διάφορες καινοτομίες από όλο τον κόσμο που βοηθούν στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για το νερό. Το «Brave Blue World» έχει στόχο να εμπνεύσει και να δώσει ελπίδα: όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην αλλαγή του κόσμου και να διασφαλίσουμε ότι το καθαρό νερό θα είναι προσβάσιμο για όλους.

Ο δάσκαλός μου, το χταπόδι

Αυτό το ντοκιμαντέρ του Netflix ακολουθεί τον κινηματογραφιστή Craig Foster κατά τη διάρκεια του έτους που πέρασε δημιουργώντας μια φιλία με ένα άγριο χταπόδι σε ένα δάσος από φύκια στη Νότια Αφρική. Όμορφη, στοχαστική και συγκινητική, αυτή η ταινία αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό μετά την πρεμιέρα της για την εγκάρδια αφήγηση της, που αναδεικνύει τις θεραπευτικές δυνάμεις του φυσικού κόσμου. Είναι σίγουρα από τις must που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου.

City of Joy

Αυτό το ντοκιμαντέρ εξερευνά τις μακροχρόνιες συνέπειες του πολέμου στην Ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για πολλές επιζώσες γυναίκες και πώς κατάφεραν να μετατρέψουν μια σκοτεινή πραγματικότητα σε φως. Το «City of Joy» είναι μια συγκλονιστική αλλά και όμορφη μαρτυρία του πώς οι γυναίκες του Κονγκό ξεκινούν το δικό τους λαϊκό κίνημα για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο και να ξεσηκωθούν. Από τότε που η οργάνωση άνοιξε τις πόρτες της, πάνω από 1.000 γυναίκες έχουν θεραπευτεί και αποφοιτήσει, επιστρέφοντας στις κοινότητές τους ως ηγέτιδες.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης