Το Anora κάνει πρεμιέρα και η Mikey Madison είναι ο λόγος για να πάμε απόψε σινεμά

 Άρτεμις Σκούφου
Instagram/ letterboxd

Το «Anora» κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους και το κοινό έχει ήδη αγαπήσει την ταινία του Sean Baker που κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών. 

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Sean Baker έρχεται σήμερα στις αίθουσες των κινηματογράφων και ο Χρυσός Φοίνικας είναι ένας καλός λόγος για να κλείσουμε εισιτήρια. Η Mikey Madison σ' έναν δυναμικό ρόλο ίσως να μην είναι και τόσο μακριά από το Όσκαρ.

Ο Sean Baker έχει αφήσει το στίγμα του στον κινηματογράφο με αξιόλογες ταινίες, όπως το «The Florida Project» και το «Red Rocket». Η τελευταία του ταινία, το «Anora», που θυμίζει πολύ το «Pretty Woman», αναδεικνύει τη σχέση ανάμεσα σ' έναν εύπορο νέο που αναπτύσσει κάτι παραπάνω από ερωτικές επαφές με μία στρίπερ. Η Mikey Madison δεν είναι, όμως, Julia Roberts και το «Anora» δεν είναι αυτούσιο με την κλασσική ταινία, «Pretty Woman».

Μετά την κατάκτηση του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες τον Μάιο, η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τελλουράιντ σε ένα sold out κοινό. Οι επόμενες προβολές της ήθελαν πολύ κόσμο να μη βρίσκει εύκολα εισιτήρια και να κερδίζει αρκετά θετικά σχόλια.

Πώς είναι να γίνεσαι γονιός; Το Another Happy Day λέει επιτέλους πώς νιώθει κάθε νέα μαμά εκεί έξω

Περί τίνος πρόκειται το «Anora»;

Η ταινία δείχνει την ιστορία της Anora (Mikey Madison), μια στρίπερ από το Μπρούκλιν, η οποία παντρεύεται βιαστικά τον γιο ενός Ρώσου μεγστάνα (Mark Eidelstein), κάτι που απογοητεύει τους γονείς του. Οι τελευταίοι δε μπορούν να κρύψουν τον θυμό τους για την παρορμητική σχέση του γιου τους, όταν τα νέα φτάνουν στα αυτιά τους και ζητούν να ακυρωθεί ο γάμος. Μια σειρά απρόοπτων γεγονότων θέτει τη σχέση του νέου ζευγαριού σε δοκιμασία.

Η ταινία δεν ξεχνά να θίξει τις αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας, εστιάζοντας σε ταξικά θέματα και άλλα ανθρωπίνων σχέσεων.

Το κοινό έχει «αγκαλιάσει» τη νέα ταινία του Sean Baker με έναν παραγωγό να έχει δηλώσει στο Variety «Μου άρεσε πολύ η ταινία και πρέπει να συνεργαστώ με την Mikey Madison το συντομότερο δυνατό».

Στα 25 της χρόνιας, η Mikey φαίνεται πως ίσως βρεθεί στην κούρσα της καλύτερης ηθοποιού και φαίνεται να είναι από τα λίγα μέχρι τώρα αναμενόμενα ονόματα που θα ακούσουμε στις υποψηφιότητες των Όσκαρ, μαζί φυσικά με την Angelina Jolie και τον ρόλο της στο «Maria».

Ο Sean Baker είναι γνωστός για το σεξουαλικό περιεχόμενο των ταινιών του, αλλά και για το ταλέντο του να ανακαλύπτει νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς, όπως οι πρωταγωνιστές του «Anora».

Από την άλλη, η Mikey Madison μπορεί να είναι μόλις 25 χρονών, αλλά δεν είναι νέα στο Hollywood. Μία από τις πιο γνωστές της ταινίες είναι το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του Quentin Tarantino, ενώ τη θυμόμαστε και από το «Scream» του 2022.

Η ηθοποιός έχει χτίσει μέχρι τώρα μια εξαιρετική πρώιμη καριέρα, αλλά το «Anora» φαίνεται πως είναι αναμφίβολα η πιο εντυπωσιακή της ερμηνεία μέχρι στιγμής.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης