Το The Substance της Demi Moore δεν είναι απλά μια ταινία, αλλά ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

 Άρτεμις Σκούφου
Το The Substance της Demi Moore δεν είναι απλά μια ταινία, αλλά ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες
Instagram/ trythesubstance

Έχει φρικάρει τους θεατές στο σινεμά, αλλά κατά βάθος το The Substance έχει ένα μήνυμα να περάσει. Η Demi Moore σ' έναν ρόλο που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν. 

Η Demi Moore επέστρεψε στους κινηματογράφους με μια νέα ταινία και το The Substance είναι μια καταγγελία για τη στάση που κρατά η κοινωνία απέναντι στη γήρανση των γυναικών.

Το The Substance, το οποίο κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στις Κάννες, είναι μια αλλόκοτη παρέκβαση για το μέχρι πού φτάνουν οι γυναίκες για να κυνηγήσουν τη νεότητα και την ομορφιά. Γραμμένη και σκηνοθετημένη από την Coralie Fargeat, η ταινία είναι επίσης μια έξυπνη καταγγελία των προτύπων.

https://www.instagram.com/p/C_8T81nRpRD/

Προκλητική, αλλά με εσωτερική φαντασία, αποτυπώνει αποτελεσματικά τις αντιφάσεις μεταξύ της χρυσής εικόνας του Hollywood και του άθλιου υποκόσμου.

Στην πρεμιέρα της Demi Moore, οι Rumer, Scout & Tallulah ήταν εκεί και τη στήριξαν όπως αυτές ξέρουν

Περί τίνος πρόκειται η ταινία;

Η Elisabeth Sparkle (Demi Moore) ήταν κάποτε μια περιζήτητη και λατρεμένη σταρ. Από τη θέση της στο Walk of Fame μέχρι την επιτυχημένη εκπομπή γυμναστικής της, ενσάρκωνε το πορτραίτο της υγείας και της ευεξίας. Την ημέρα των 50ών γενεθλίων της, απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες από το σοβινιστικό αφεντικό της, τον Harvey (Dennis Quaid).

Καταθλιπτική και πάσχουσα από σωματική δυσμορφία λόγω καριέρας, η Elisabeth αποφασίζει να δοκιμάσει ένα φάρμακο της μαύρης αγοράς, γνωστό ως Substance, το οποίο υπόσχεται μια νεότερη, καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Αυτό αποδεικνύεται κυριολεκτικό, καθώς η Sue (Margaret Qualley) γεννιέται από το υγρό και τα σπλάχνα της σπονδυλικής στήλης της Elisabeth.

Η Elisabeth παραμένει περισσότερο καιρό απ' όσο πρέπει στο σώμα της Sue, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις ότι δεν πρέπει, καθώς αυτό προκαλεί την αποσύνθεση του δικού της σώματος με ανησυχητικό ρυθμό, όμως η ηρωίδα δε μπορεί να απαλλαγεί από τον πλέον εθισμό της.

Οι θεατές αποδοκιμάζουν το The Substance και φεύγουν από το σινεμά

Οι θεατές που πηγαίνουν στους κινηματογράφους να δουν την ταινία την αποδοκιμάζουν και σηκώνονται και φεύγουν από το σινεμά, χαρακτηρίζοντάς τη «γραφική».

Η The Sun ανέφερε ότι οι κινηματογράφοι στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφουν δεκάδες ανθρώπους να αποχωρούν από τις προβολές, καθώς έχουν ενοχληθεί τόσο πολύ από τα πλάνα που προβάλλονται στην οθόνη. Μια πηγή δήλωσε στο δημοσίευμα: «Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έφυγαν από την προβολή μου στην πλατεία Leicester πριν από το τέλος. Ήταν βίαιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι το έβλεπαν με τα χέρια τους μπροστά στο πρόσωπο. Ήταν η πιο γραφική ταινία που έχω δει ποτέ».

Το κοινό δηλώνει ότι φρικάρει λόγω των ακραίων επιπέδων αίματος που παρουσιάζονται. Το The Substance έχει σοκάρει τους θεατές και «προκαλεί» τους λάτρεις των ταινιών τρόμου να το δουν. Έτσι λοιπόν, οι απόψεις είναι κάπως αντιφατικές.